A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

День Української Державності

Дата: 28.07.2022 08:30
Кількість переглядів: 571

28 липня 2022 року в Україні вперше відзначається День Української Державності. Цьогоріч державне свято відбувається під час шостого місяця повномасштабної війни.

Цей день встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року з метою утвердження понад тисячолітніх традицій українського державотворення, яке корінням сягає часів заснування міста Києва та розквітло за князювання Володимира Великого.

Українська державність означає тисячолітню історію багатомільйонного народу зі своєю рідною мовою, звичаями, традиціями, культурою, своїм військом, церквою і зі своїми героями.

Давня Русь, Галицько-Волинське князівство, Українська козацька держава, Українська Народна Республіка, Західноукраїнська Народна Республіка, Українська Держава гетьмана Павла Скоропадського, Карпатська Україна, сучасна незалежна Україна... Усе це наша державотворча традиція. Великі київські князі, славетні гетьмани... Усе це наша державність. І жалюгідними є будь-які спроби москви вкрасти у нас якийсь історичний період чи історичну постать.

Саме на вшанування видатного державо творця - Київського князя Володимира Великого у День Хрещення Київської Русі – України, 28 липня - встановлено День Української Державності. Варто згадати, що Київський князь Володимир розглядав свої північно-східні володіння, сучасну московію, як відсталі напівдикі провінції, які треба охрестити і в міру сил цивілізувати.

Нинішній очільник російської федерації не може змиритися з тим, що світ не вірить у його божевільну версію  про Україну як «вигадану» державу, яка з’явилася на світ завдяки чи то лєніну, чи то сталіну. Але українці ніколи не були і не стануть «малоросами», які безтямно виконуватимуть будь-який його наказ. А коли йому не вдалося підкорити Україну – то вирішив стерти її з лиця землі! Але цій агонії  вже недовго залишилося. Передсмертні конвульсії тирана-психопата наробили багато горя в нашій країні. Але не тільки не знищили нашу державу, а зміцнили її, обєднали нас у міцну націю, утвердили віру в свою країну, підняли патріотичний дух кожного. Нарешті ми зрозуміли і закарбували у підсвідомості: ми славний, сильний народ – українці. Ми не з окраїни. Ми не молодший брат. Ми не братній народ. Ми сильні самі по собі. Хто хоче з нами дружити, той матиме найщирішого та найвідданішого друга, якого лиш можна собі уявити. А той, хто прийшов до нас воювати, той отримає таку відсіч, яку запам’ятає надовго, і нащадкам заповість.

Наші воїни мужньо боронять Україну на фронті. Мільйони українців створили міцний народний тил. Невпинно і ефективно працює дипломатичний фронт. Ми - громадяни вільної країни, і ніколи рабам не здолати нас, вільних людей. Бо у світі не залишилося жодної людини, яка б не чула про мужність, стійкість і незламність України та про підступність, звірство, агресивність й тероризм росії.

Об’єднані як ніколи у захисті рідної землі та своєї державності, ми обов’язково переможемо путінську навалу та побудуємо сучасну величну європейську країну. Це наш цивілізаційний вибір, і ми відстоїмо його у збройній боротьбі проти московської агресії. Ми були, є і будемо. Попри будь-які намагання ворога привласнити нашу історію, насадити нам чужу примітивну культуру, окупувати наші землі, поневолити наш народ.

Сьогодні ми єдині у своєму бажанні перемоги у боротьбі з московією, маємо бути  і надалі єдині та дружні у відбудові своєї Батьківщини, її  подальшому успішному розвитку.

Збережемо нашу державність. Примножимо славу про нашу Державу! Слава Україні!

 

З повагою, голова Вертіївської громади,  Федір Лозян

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь