A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

З Днем Незалежності України!

Дата: 24.08.2022 08:37
Кількість переглядів: 551

Сьогодні святкуємо 31 рік з Дня проголошення Акту про незалежність України. Пам’ятаєте, як ми весело колись святкували? Із парадом, із піснями, танцями, постановками від топових кліпмейкерів, із довгими вихідними, із фейєрверками і гучними гулянками. Красиво було. Цьогоріч так не вийде…

Так, цього року ми всі подивилися на нашу незалежність по-іншому. Парад військ змістився з Майдану Незалежності на широку лінію фронту. Парадний стрій збройниїх сил змінив військовий піксель, а відполіровані колись танки нині припорошені чорним пилом і подроблені снарядами. Підрозділи військ не крокують в ногу в білосніжних формах, та ми щодня схвильовано слідкуємо за їхньою роботою, серце завмирає від тих відео, де «НАШІ ПРАЦЮЮТЬ». Пишаємося як ніколи.

Раніше до свята діти мріяли назбирати грошенят для розваг у  парку атракціонів, сьогодні ці діти продають на обочинах доріг яблука і домашні пиріжки, щоб допомогти зібрати на тепловізор чи авто для ЗСУ. Ростимо гідне майбутнє.

Ми змінилися. І такими безпечними і безтурботними, як колись уже не будемо. Ми змужніли, і загартувалися, і «какаяразніца» з вуст свідомої адекватної людини більше не прозвучить. Високу ціну платимо за свою незалежність: сили і страждання, сльози і відчай, але не здаємось. Бо вибору не маємо. Бо ми або будемо, або нас  не буде. Такі ставки у цій війні. Ми їх прийняли - і змінили хід історії. Тож, люди, забуваймо про комплекс меншовартості, про жертовну позицію страждаючого народу. Ми сильні, ми мужні, це ми сьогодні задаємо тон майбутнього усьому світові. Ми пишемо ту історію, яку школярі читатимуть у підручниках. Нам буде що розповісти своїм внукам.

Наша боротьба за свою незалежність об’єднала усі цивілізовані народи. Тож докажемо, що ми, браття, козацького роду! Переможемо!  Ми маємо бути гідними своєї країни, бо вона воістину велична.

Зі святом, друзі, із Днем Незалежності України!

Слава Україні! Слава ЗСУ! Слава українському народу!

Фото без опису

 

З повагою, сільський голова Вертіївської громади, Федір Лозян


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь