A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

З 15 лютого 2023 року на Чернігівщині встановлено заборону на вилов щуки

Дата: 14.02.2023 15:10
Кількість переглядів: 177

Чернігівський рибоохоронний патруль повідомляє, що з 15 лютого 2023 року, відповідно до нових Правил любительського та спортивного рибальства, у всіх рибогосподарських водних об'єктах встановлюється заборона на вилов щуки на період нересту, яка діятиме до 31 березня.

Щука – одна з небагатьох риб наших водойм, нерестова активність якої починається за температури води 3-5°C, що є нижчою порівняно з нерестовими температурами інших видів.

З метою захисту плідників у переднерестовий та нерестовий періоди, термін нерестової заборони на вилов щуки має поширюватися не тільки на період відкладення ікри, але й на час переднерестової активності.

За незаконне добування щуки передбачено покарання від адміністративної до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків. Штраф за одну незаконно виловлену щуку становить 3 468 гривень.

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову, прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» Чернігівського рибоохоронного патруля (099)112-13-44 (цілодобово).

Довідкова інформація:

З 1 листопада 2022 року на території Чернігівської області встановлено заборону на вилов риби у зимувальних ямах. З більш детальною інформацією можна ознайомилися за посиланням. З 1 грудня 2022 року на території області розпочалась заборона на лов раків, подробиці за посиланням.

 

Джерело:сайт Чернігівського рибоохоронного патруля


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь