A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Експозиція «Народна війна» 1917 – 1932 рр. у стінах Вертіївської школи

Дата: 30.11.2016 10:42
Кількість переглядів: 705

Фото без описуФото без опису

Експозиція «Народна війна» 1917 – 1932 рр. у стінах Вертіївської школи

   29 листопада у приміщенні Вертіївської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. М.П. Кирпоноса пройшла виставка «Народна Війна». На ній представлені плакати з історії боротьби українського народу за незалежність. Це історія визвольного руху, яка найяскравіше проявилася саме на західній Україні.

   Україна пережила декілька окупацій, проти яких велася підпільна боротьба, але, нажаль, наша історія наводить дуже мало прикладів тогочасного повстанського руху. Наші підручники історії завжди лише мимохідь згадували про визвольний рух. Сьогодні все більше з’являється інформації  про істинну українську історію. Історія України – це окрема історія країни, безвідносна до імперій - союзів. Сьогодні ми на шляху до визнання повної незалежності, на шляху розуміння того, що нам немає потреби бути залежними. Наше покоління не пройшло через потоки політінформації, яка насаджувалась нашим батькам, ми маємо змогу не мислити тими штампами, які насаджувались довгі роки.

   Сьогодні, на хвилі піднесення патріотизму з’являється все більше ентузіастів, які поширюють невідомі сторінки нашої історії. Серед них Василь Ільчишин, представник Чорних запорожців, який привіз виставку «Народна війна» до Вертіївської школи.  Відвідати виставку мали можливість учні школи та усі охочі, серед яких були працівники Вертіївської сільської ради. Для відвідувачів провели лекцію-екскурсію про події, які відбувалися майже сто років тому. Адже сучасні «Чорні Запорожці» це однодумці, які поставили собі за мету відродити в народі дух наших борців, і через жертовну працю підняти з попелу споконвічний ідеал - Українську Самостійну Соборну Державу! Започаткувати в українському суспільстві рух до об'єднання громадських та політичних сил для відродження нації.

   Дякуємо козакам Василю та Михайлу  за їх роботу, за ентузіазм, завдяки якому ми, сучасне покоління дізнається утаємничені раніше сторінки історії нашої країни. Завдяки чому  ми маємо  можливість творити нову історію за сценарієм, який напишемо ми самі, а не продиктують нам окупанти. Віримо у краще майбутнє, яке ми в силах створити для себе і своєї Батьківщини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь