A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Новини громади

Дата: від до Скинути

 

 

 

 

Шановна територіальна громадо!

На жаль, знову маємо сумну звістку. На полі бою загинув мужній воїн, ГЕРОЙ із с. Велика Кошелівка ЯРЕШКО  ВІТАЛІЙ ІВАНОВИЧ.

10:36 18.03.2024

Проєкт "БРАМА"

Війна відбувається не лише за територіальну цілісність, а й за інформаційний простір. Російська інформаційна експансія посилилась з початком повномасштабного вторгнення. Тобто, росіяни намагаються досягти власних національних інтересів методом беззбройного проникнення в інформаційну сферу.

12:07 11.03.2024

ЖИВИЙ КОРИДОР ДЛЯ ГЕРОЯ

Героїчно загинув, захищаючи нас та всю Україну, Корж Роман Дмитрович, 1984 р.н. Це сталося у селі Вербове Пологівського району Запорізької області. Прощання із загиблим захисником відбудеться завтра, 03 лютого о 11:30 у Соборі Всіх Святих у Ніжині.

13:00 02.02.2024

Вітаємо переможців обласного етапу Всеукраїнського заочного конкурсу робіт юних фотоаматорів «Моя країна – Україна».

Ангеліна Сандуленко, учениця  6 класу Кукшинського ліцею, виборола І місце у номінації «Пейзаж»  (за світлину «Думи») та ІІ місце у номінації «Пам'ятки архітектури» (за світлину «Тиша»).

15:26 29.01.2024

29 січня в Україні відзначають річницю бою під Крутами, який для Українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність, прикладом для сучасних захисників України, як успішно боротися проти численного

Тоді, 105 років тому, українські вояки й добровольці зупинили на кілька днів наступ більшовиків на Київ. У той час в Бересті тривали переговори між Українською Народною Республікою та країнами Четверного союзу щодо мирного договору. 9 лютого 1918 року його підписали. Цей документ визнав незалежність Української Народної Республіки і став підставою для надання військової допомоги Україні у відбитті російської агресії. 

08:51 29.01.2024

Відповідно до розпорядження сільського голови від 23 січня 2024 року, оголошено конкурс на заміщення вакантної посади Вертіївської сільської ради, а саме:

Спеціаліста 1- ї категорії відділу бухгалтерського обліку та звітності Вертіївської сільської ради Ніжинського району Чернігівської області (на період відсутності основного працівника).

15:06 23.01.2024

22 січня 1919 року – відбулося проголошення Акта злуки Української Народної Республіки із Західно-Українською Народною Республікою.

Революційні події на Наддніпрянській Україні, проголошення української державності сприяли піднесенню національного руху в підавстрійській Галичині. В умовах розпаду Австро-Угорщини тамтешні українці отримали можливість реалізувати своє право на самовизначення. 1 листопада 1918 року у Львові відбувся листопадовий чин, після чого відбулося проголошення ЗУНР. Її лідери ініціювали переговори про об’єднання Наддніпрянської України з Наддністрянською. На зустріч із гетьманом Павлом Скоропадським у Київ вирушила галицька. Гетьман обіцяв оперативно відреагувати на прохання галичан: надати ЗУНР зброю, продовольчу і фінансову допомогу, спрямувати в Галичину загін Січових стрільців Євгена Коновальця, який мав допомогти галичанам у боротьбі з поляками. Утім, в цей час владу в Україні перебрала на себе Директорія і переговори про об’єднання продовжилися вже з її представниками.

09:40 22.01.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь