A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Голова Вертіївської ОТГ розповів депутатам про проекти у громаді

Дата: 02.10.2017 11:58
Кількість переглядів: 930

Робоча зустріч депутатів Сейму Латвійської Республіки, народних депутатів, керівників міста Ніжина, Чернігівської обласної державної адміністрації, Ніжинської районної державної адміністрації, голів об’єднаних територіальних громад Ніжинського та Носівського районів та представників Програми USAID RADA відбулася 30 вересня у Ніжині.

Фото без опису

Гості прибули до міста, щоб детальніше познайомитися з проблемами та здобутками на місцях.

Народний депутат України Вікторія Сюмар просила розповісти голів громад про вже зроблені проекти в ОТГ. «Я бачила багато громад. Хочеться знати що саме ви встигли зробити за час існування ОТГ», - звернулася нардеп до Ігоря Мороза.

«За два роки у статусі об’єднаної територіальної громади ми зробили капітальний та поточний ремонт доріг в громаді, ремонт в закладах освіти (садочку та школі), збудували мережу вуличного освітлення, рекреаційну зону в громаді, встановили зупинки, придбали автобус для підвозу школярів, техніку для роботи комунального підприємства, видаємо щомісячний бюлетень «Вертіївський вісник» », - повідомив голова Вертіївської ОТГ Ігор Мороз.

Розповів Ігор Мороз про добровільного приєднання територіальних громад до Вертіївської обєднаної територіальної громади. П’ять суміжних сільських рад виявили бажання приєднатися до Вертіївської ОТГ та пройшли майже всю бюрократичну процедуру. «Ми підтримуємо ваше бажання щодо добровільного приєднання і будемо всіляко цьому сприяти», - зробив ремарку Сергій Сергієнко, заступник губернатора Чернігівськоїобласті.

Серед найбільш обговорюваних питань на робочій зустрічі з латвійськими депутатами були: розподіл коштів на проекти, дороги державної власності у населених пунктах, перекладення відшкодування пільг на місцеві бюджети, крайня дата добровільного об’єднання в громади, кадровий голод у виконавчих апаратах та залучення молодих спеціалістів у село.

Народні депутати України визначилися з проблемними питаннями для ніжинських та носівських громад, а гості з Латвії вражені втіленими проектами.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь