Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

ПРАЦІВНИКИ ВЕРТІЇВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ВІДВІДАЛИ ЗАСІДАННЯ РЕГІОНАЛЬНИХ ФОРУМІВ

Дата: 30.11.2016 12:09
Кількість переглядів: 941

Фото без опису

22-23 листопада та 24-25 листопада 2016 року Асоціація міст України (добровільне об’єднання органів місцевого самоврядування, створене за ініціативи міських голів у 1992 році) в містах Івано-Франківську та Харкові провела засідання регіональних форумів. На ці засідання були запрошені і представники Вертіївської ОТГ: Бородавко Олександр Павлович - начальник відділу ЖКГ, містобудування, архітектури та земельних відносин сільської ради, Горобей Інна Миколаївна - заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів сільської ради.

         Першим відбувся форум у Івано-Франківську (22 – 23 листопада 2016 року). На засіданнях відбулося обговорення фінансування та реформування соціальної сфери за участю Віце-прем’єр-міністра України Г.Г. Зубка, представників міністерств, народних депутатів України, органів місцевого самоврядування (близько 250 учасників). В рамках форуму відбулися чотири паралельні сесії по галузям: освіти, охорони здоров’я, соціального захисту населення, надання адміністративних послуг, ОТГ. Чимало корисної інформації привезла Горобей І.М.  А саме: про затвердження єдиних підходів для всіх закладів охорони здоров’я державної та комунальної власності; про запровадження адресної допомоги на лікарські засоби незахищеним верствам населення  або категоріям людей, які хворіють на хвороби, що потребують постійного вживання певних ліків; про забезпечення прозорості та підзвітності шляхом впровадження нової системи моніторингу та контролю якості медичної допомоги; про створення зручних відповідних умов для надання якісних освітніх послуг; про модернізацію змісту освіти; про запровадження громадської оцінки якості освітніх послуг у закладах; про організацію постійного вивчення потреб громади у соціальній допомозі; про створення інформаційних центрів надання соціальної допомоги; про розвиток системи оформлення соціальної допомоги, отримання послуг або інформації через мережу інтернет; про забезпечення умов для регулярного осучаснення кваліфікації службовців органів місцевого самоврядування; про впровадження електронного врядування в органах місцевого самоврядування громад; про забезпечення обізнаності громадян у справах та проблемах місцевого самоврядування; про забезпечення широких можливостей громадян  у вирішенні питань місцевого значення; про створення умов для появи центрів надання публічних послуг у кожній спроможній ОТГ.

         Наступним відбувся регіональний форум у місті Харкові (24 - 25 листопада 2016 року). На ньому обговорювали фінансування та реформування житлово-комунального господарства, управління земельними ресурсами і комунальним майном, розвиток інфраструктури територіальних громад за участю Віце-прем’єр-міністра України Г.Г. Зубка, представників міністерств, народних депутатів України, органів місцевого самоврядування (близько 250 учасників). В рамках Форуму відбулися три паралельні сесії по галузям: житлово-комунальне господарство, управління земельними ресурсами і комунальним майном, розвитку інфраструктури територіальних громад, ОТГ. Даний форум відвідав Бородвако О.П. та привіз цінну інформацію про запровадження додаткових механізмів передачі комунального майна або прав на таке майно через проведення конкурсів на кращий інвестиційний проект; про передачу земель державної власності, що не використовуються для державних цілей до комунальної власності; про передачу повноважень щодо розпорядження земельними ділянками державної власності органам місцевого самоврядування; про створення платформи обміну досвідом в сфері сталого розвитку громад; створення спеціальних умов для інвесторів громад; підтримка розвитку транспортної та дорожньої інфраструктури; про переведення галузі ЖКГ виключно у ринкове та конкурентне середовище; про реалізацію принципу: «Благоустрій -  візитна картка населеного пункту».

          Наші колеги поділилися здобутими знаннями та досвідом на відвіданих форумах і тепер виконавчий апарат Вертіївської сільської ради використовує важливу та цінну інформацію у своїй діяльності.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь