A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

«Інвестиції & Децентралізація»: громади Чернігівщини навчали бути успішними

Дата: 27.11.2017 12:15
Кількість переглядів: 706

Створення ОТГ у розпалі. Громади Чернігівщини, оцінивши здобутки першопрохідців реформи, стали дещо сміливішими. Кожен усвідомлює — підтримка від держави є, і вона суттєва, однак час вчитися заробляти самостійно.

Одне з джерел розвитку — інвестиції. Саме про те, як представити свою ОТГ якомога вигідніше, де шукати інвесторів та що їм пропонувати, говорили на Регіональному форумі «Інвестиції & Децентралізація». 

Організатори: Чернігівська обласна державна адміністрація та Чернігівський відокремлений підрозділ установи «Центр розвитку місцевого самоврядування». Участь у заході беруть представники Мінрегіону та Мінекономрозвитку, посольств, а також місцеві владці та очільники громад.

Учасники спілкувалися за 4 напрямами:

- децентралізація, тенденції регіонального розвитку, нові можливості для забезпечення спроможності громад. Обмін досвідом та демонстрація кращих практик розвитку місцевого самоврядування;

- смарт-спеціалізація громади та формування комфортного середовища для інвестора;

- можливості залучення коштів державних програм та позабюджетних ресурсів для реалізації проектів розвитку громад;

- лідерство, ініціативність та кваліфіковане кадрове забезпечення в громадах — умова зростання.

Пряма мова:

Валерій Куліч, голова ОДА: Діюча досі, радянська, модель управління – існуючий поділ на райони, зокрема – не відповідає сучасним умовам і потребам Чернігівщини – стримує розвиток територій. Опорою ж для розвитку регіону є спроможні громади. А інвестори, в свою чергу, є опорою розвитку цих громад.
Чернігівщина – серед лідерів за темпами спроможних об’єднань. 16 з 30 ОТГ вже зараз ефективно працюють у форматі прямих міжбюджетних відносин. Цей Форум – майданчик здобуття нових додаткових можливостей, для того, щоб ділитися досвідом та презентувати себе», – Валерій Куліч, голова Чернігівської ОДА на Регіональному форумі «Інвестиції & Децентралізація».

Лілія Попова, начальник відділу Мінрегіону України: Чернігівщина досить потужно заявила про себе у процесі децентралізації. Вертіївську, Парафіївську, Макіївську, Корюківську, Кіптівську громади беруть за приклад. Все частіше для пілотних ініціатив обирають саме Чернігівську область. Однак працювати ще є над чим. Зокрема варто звернути увагу на вдосконалення навичок написання проектних заявок для вітчизняних та іноземних грантів.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь