A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

«Стежками Кобзаря» у «Колоску»

Дата: 15.03.2017 13:01
Кількість переглядів: 783

У ДНЗ «Колосок» 14 березня відбулося свято «Стежками Кобзаря» для вихованців старшої та середньої груп, яке підготували та провели разом із дітьми вихователь О.Г.Салата та музичний керівник І.В.Малаш.

Фото без опису

Діти розширили свої знання про творчість Т. Г. Шевченка. На святі звучали вірші Тараса Шевченка, пісні, написані на його слова, що спонукало формуванню у дітей літературних та музичних здібностей, вихованню патріотичних почуттів, любові до народної спадщини. Діти із задоволенням показали свою спритність під час участі у грі «Горішки» та виконання танку «Струмочок».

Усі з цікавістю переглянули мультиплікаційний фільм «Садок вишневий коло хати»(за віршем Т.Г.Шевченка) під музичний супровід чоловічого квінтету «Алілуя».

Діти показали свої артистичні уміння під час інсценізації пісні «Зацвіла в долині», де за сюжетом молодий козак зустрічається з коханою дівчиною.

На святі вихованці емоційно декламували вірші місцевих поетес: В.А.Суярко, М.С.Зоценко, С.А.Бессараб, О.В.Буюн, Г.М.Терех, Є.П.Коровай. Улюбленою у закладі стала пісня «Наш садочок «Колосочок» на слова В.Суярко та музику І.Малаш.

У заклад завітали гості: поетеси, різьбярі, художники. Діти з захопленням слухали розповідь народного умільця по дереву – О. М.Сидорця, який розповів їм про свою творчість та запросив на майстер-клас до школи.

Суярко В.А. прочитала власні вірші присутнім, діти із задоволенням відгадували її загадки. Валентина Анатоліївна подарувала вихованцям книгу Т.Г. Шевченка «Три літа» із власної бібліотеки.

Вихователь-методист Передня О.А. презентувала присутнім книги «Село наше рідне, наш край дорогий» та «Пишаємось землею, що славитиме рідну Україну навіки», упорядковані педагогами дошкільного закладу та спеціалістом відділу освіти Вертіївської сільської ради Скрипкою І. В., про історію села та  його сьогодення, творчість жителів. У збірках представлені вірші місцевих літераторів, фотографії картин, вишивок, виробів з дерева вертіївчан. Робота педагогічного колективу закладу зайняла призове місце в обласному фестивалі-конкурсі «Дошкільний навчальний заклад – осередок історії та традицій рідного краю» за напрямом «Народознавство».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь