A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Створи прийомну сім’ю.

Дата: 15.03.2017 13:15
Кількість переглядів: 784

Всі ми родом із дитинства... У кожного існують перші спогади про тепло маминих рук, про бабусині казки на ніч, про татові жарти та сімейні свята. Ці спогади супроводжують нас протягом усього життя і залишаються своєрідною реліквією.

Нам, цілком благополучним людям, важко уявити, що відчуває маленька дитина, що залишилась без батьків, без любові та тепла близьких.

У всьому світі є діти - сироти, і наша країна, звичайно, не виключення. Для дитини, позбавленої сім’ї, держава є і батько, і мати. Показником розвинутого суспільства є ставлення до підростаючого покоління, розуміння того, що чужих дітей не буває. Важливим завданням є забезпечення сімейним вихованням дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського виховання.

У нашій громаді функціонує одна прийомна сім’я, де виховується троє прийомних дітей, ще одна прийомна сім’я чекає на прийомну дитину.

Прийомна сім’я - це сім’я, яка добровільно взяла із закладу для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, від 1 до 4 дітей на виховання та спільне проживання.

Дитячий будинок сімейного типу - окрема сім’я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, які беруть на виховання та спільне проживання від 5 до 10 дітей-сиріт.

Звичайно, прийомні батьки беруть на себе велику відповідальність і великий клопіт, беручи у свою сім’ю дитину, але вдячність і любов цих дітей того варті.

Починаючи з 2006 року фінансування прийомних сімей здійснюється за рахунок державного бюджету. Розмір щомісячної державної соціальної допомоги на кожну прийомну дитину становить два прожиткові мінімуми. Одному з прийомних батьків виплачується грошове забезпечення.

Якщо ви відчуваєте в собі сили врятувати дитячі душі, допомогти відчути родинне тепло, бажаєте створити прийомну сім’ю або дитячий будинок сімейного типу, вам необхідно звернутись у сільську раду до фахівця із соціальної роботи, де ви отримаєте консультацію з даного питання.

Дай, Боже, бути нам небайдужими до чужого горя і вміти підтримувати тих, хто потребує нашої підтримки.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь