Фрукти та овочі освятили у вертіївському храмі. Фото
Яблучний спас (Другий Спас) або Преображення Господнє кожного року святкують 19 серпня.
Яблучний спас – одне з великих свят для всіх християн, а ще воно символізує кінець літа та похолодання.
Як і всі інші великі релігійні свята, віряни відвідують богослужіння. У цей день святять у церкві не тільки яблука, але й інші плоди, овочі та фрукти. Традиційно українці освячують груші, виноград, сливи, персики, можна овочі, включаючи помідори та моркву, а також мед і жмут колосся жита і пшениці, таким чином прославляючи різноманітне багатство природи. Отець Василій у Свято-Миколаївській православній церкві села Вертіївки благословив фрукти та овочі, принесені парафіянами.