A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Великоднє свято у селі Мала Кошелівка

Дата: 10.04.2018 11:23
Кількість переглядів: 736

Традиційно відзначали свято Воскресіння Христа у селі Мала Кошелівка.  У Свято-Успенській церкві відбулося богослужіння, що почалося суботнього вечора 7-го квітня та тривало до ранку 8-го квітня, оскільки за біблійними переказами, Ісус воскрес у неділю, на третій день після смерті. 

На великодню літургію зібралися не лише малокошелівці, але й віряни міста Ніжина та сусідніх сіл: Березанки, Черняхівки, Лісового, Заньок, Красносільського. Символічною була присутність дітей, що говорить про долучення підростаючого покоління до давніх традицій нашого народу та загальнолюдських моральних цінностей, які є основою християнської віри.

Отець Антоній подякував голові Вертіївської ОТГ - Ігорю Григоровичу Морозу, старості села Мала Кошелівка - Сергію Миколайовичу Мішурі, спонсорам за допомогу у ремонті храму, відзначив словами вдячності прихожан, які підготували приміщення церкви до проведення свята, та нагадав, що Всевишній бачить діяння людей і записує усе в "Книгу буття". Також настоятель місцевої церкви побажав міцного здоров'я, родинного щастя та Божого благословіння  усім присутнім і тим, що з різних причин не змогли долучитися до великодньої літургії: воїнам АТО, хворим, подорожнім, хто на даний час перебуває на роботі чи у відрядженні. Не пошкодував отець Антоній вітань і тим, які полінувалися прийти до церкви і зустріли свято у своїх ліжках.

 Після чого відбулася найочікуваніша подія - освячення великодніх кошиків, щедрих на кольорові крашанки, запашні паски та домашні ковбаси.

 Вранці втомлені але щасливі віряни поверталися додому, несучи з собою запалені свічки - символ життя і світла.

Фото без опису

Олена Радченко

Фото автора



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь