A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

"Веркіївська сотня" на обласному історичному семінарі "Пам'ятай про великі дні наших Визвольних змагань"

Дата: 18.04.2018 09:10
Кількість переглядів: 770

24-25 березня в приміщенні старого корпусу НДУ ім. М.Гоголя відбувся обласний історичний семінар «Пам’ятай про великі дні наших Визвольних змагань», присвячений 100-річчю Української революціїї.

Директор музею Української революції 1917-1921 років Олександр Кучерук висвітлив буремні події 1917-1921 років боротьби за незалежність в Україні через призму архівних даних і цікавих фактів. Науковий співробітник Українського інституту національної пам’яті Павло Подобєд, продовжуючи тему колеги, розповів про стратегію України в боротьбі з більшовицькою навалою та роллю Чернігівщини у Визвольних змаганнях. Лектор представив присутнім безліч видатних особистостей вихідців з Чернігівщини зокрема й Ніжинщини, що вели боротьбу з більшовиками в лавах УНР потім УПА і продовжували свою боротьбу з-за меж України після придушення останніх вогників спротиву УПА у 50-х роках ХХст. Євген Дзюба – автор проекту «УПА очима східняків» презентував дослідження діяльності ОУН і УПА по всій Україні. Вагомі архівні дослідження та матеріал відзнятий в місцях бойової слави УПА викладені в серії документальних фільмів «УПА очима східняків: Рабів до Раю не пускають».

"Веркіївська сотня" відвідала даний захід, на якому провідними істориками, науковцями України були висвітлені невідомі сторінки нашої історії, Ніжинщини зокрема.Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь