Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Вертіївські школярі дивилися фільм на міжнародному фестивалі мистецтва кіно для дітей та підлітків

Дата: 05.06.2018 17:01
Кількість переглядів: 808

Вже другий рік поспіль працівниками Вертіївської сільської ради у тісній співпраці з учителями Вертіївської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. М.П.Кирпоноса організовується та проводиться екскурсія для учнів, які відвідують пришкільний оздоровчий майданчик до м. Чернігова на «ЧілдренКінофест».

Фото без опису

      «ЧілдренКінофест» - це щорічний міжнародний фестиваль кіномистецтва для дітей та підлітків, який знайомить нашу молодь з найновішими та найкращим європейськими стрічками.

       От і наші 22 дитини у перший день роботи пришкільного майданчикапознайомилися з  комедією німецького режисера Ланселота фон Нацо «Лотте та Луїза: витівки близнят». Діти були задоволені від перегляду  та сповнені позитивними враженнями.

       Після кіносеансу Тронь М.О. та Мороз Н.В. провели екскурсію – прогулянку по мальовничому Валу – найдавнішій частині Чернігова. Там були зроблені пам’ятні фото біля гармат ХVІІІ ст. та пам’ятника Т.Г.Шевченку.

 

Довідково: Чілдрен Кінофест – щорічний міжнародний фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків, який знайомить молоду українську аудиторію як з найновішими європейськими стрічками, так і зі світовою кінокласикою. Щорічний фільм-переможець фестивалю визначається шляхом прямого голосування глядачів – на вході до кінотеатру кожен відвідувач отримує бюлетень, за допомогою якого оцінює фільм.

Четвертий фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест» відбувся з 26 травня по 4 червня 2017 року у 21 місті України, його покази відвідали понад сорок тисяч юних українців.

Гран-прі міжнародного конкурсу за підсумками глядацького голосування отримала стрічка «Моллі Мун і чарівний підручник гіпнозу» режисера Крістофера Н. Роулі з Великої Британії. У національному конкурсі фільмів, знятих дітьми, найкращою стала анімаційна картина «Як завести котеня» 7-річної Поліни Шевченко з Дніпра.

Подія відбувається за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) і Державного агентства України з питань кіно, посольств і культурних представництв країн-учасниць. Організатор – компанія «Артхаус Трафік».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь