A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

ФОРМУЛУ УСПІШНОГО ПРОФЕСІЙНОГО ВИБОРУ ЗНАЮТЬ У СЛУЖБІ ЗАЙНЯТОСТІ

Дата: 19.11.2018 17:13
Кількість переглядів: 776

      Вже другий рік поспіль на Чернігівщині реалізується профорієнтаційний проект для учнівської молоді «Обери професію – обери майбутнє».   

 

   

Головною  метою проекту є формування в учнівської молоді стійкої мотивації до праці на рідній землі, відповідального ставлення до вибору затребуваної на ринку праці професії, планування кар’єри, відновлення престижу робітничих професій тощо.  

Реалізація проекту проходить в три етапи, основний з яких триває з вересня по квітень та передбачає системну профорієнтаційну  роботу служби зайнятості з учнями 9-10 класів загальноосвітніх шкіл.

Отож, шановні старшокласники, якщо ви стоїте перед професійним вибором, не прогавте нагоду озброїтися корисною інформацією про актуальні на сучасному ринку праці професії та спеціальності, це допоможе вам зробити важливий крок у своєму житті.  Тим більше, що ми пропонуємо  цікаву та змістовну навчальну програму.

Розпочалася вона під символічним гаслом «На професійному старті». Протягом вересня-жовтня в школах - учасниках проекту пройшли інтерактивні уроки на тему «Світ професій: погляд у майбутнє» та «Правильний вибір професії – запорука професійного успіху». На закріплення отриманих знань про професії учні спробували змоделювати зустріч однокласників у майбутньому.

Протягом листопада-грудня старшокласники побувають у гостях у служби зайнятості, де візьмуть участь у різнопланових інтерактивних профорієнтаційних заходах, квестах, презентаціях. Учні дізнаються про ситуацію на місцевому та регіональному ринках праці, затребувані професії, ринкоутворюючі підприємства тощо.

Не менш цікавим для школярів будуть зимові місяці – січень-лютий. Фахівці служби зайнятості допоможуть їм вивести власну «Формулу успішного професійного вибору», яка має три складові – «Хочу», «Можу», «Треба». Бажаючі зможуть пройти профорієнтаційне тестування із застосуванням психодіагностичних методик, за результатами якого визначать найбільш прийнятні сфери трудової діяльності та підходящі для себе професії.

Насиченим профорієнтаційною програмою буде початок весни. Зокрема в березні-квітні плануються профорієнтаційні екскурсії на підприємства, зустрічі з висококваліфікованими представниками різних професій, майстер-класи, а також «дні відкритих дверей» у закладах професійно-технічної освіти. Одночасно в школах передбачено проведення профуроків на тему «Як здобуди професію?», на яких дітей вчитимуть шукати інформацію щодо закладів освіти в мережі Інтернет, здобувати додаткові знання за допомогою онлайн-курсів, навчальних платформ. Фахівці Ніжинської філії Чернігівського обласного центру занятості Ірина Бондаренко та Ангеліна Кривошея – часті гості не тільки у обраних для участі у проекті школах. Професійна орієнтація проводиться в усіх, без винятку, школах, і не тільки зі старшокласниками. Цими днями завершився конкурс дитячого малюнку «Професія моєї мрії», який проводився серед молодших школярів Вертіївської та Лосинівської територіальних громад. Хомич Аліна, Прокопенко Поліна, Лаврінець Лілія, Бондар Валерія, Дей Аліна – ось імена переможців із Лосинівки – вони отримали подарунки від служби зайнятості. Півторацька Карина,  Андрушко Анастасія, Несін Денис, Зоценко Денис – маленькі громадяни Вертіївки – теж здобули перемогу у конкурсі і незабаром отримають заслужені нагороди.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь