A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

ДО УВАГИ ЮРИДИЧНИХ ОСІБ ВЕРТІЇВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ!!!

Дата: 03.12.2018 12:40
Кількість переглядів: 842

З 1 січня 2019 року укладання договору на вивіз сміття є обов'язковим!!!

Відповідно до ст. 35-1 ЗУ «Про відходи», поводження з побутовими відходами здійснюється відповідно до державних норм, стандартів і правил.

 

   Власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел  утворення побутових відходів, земельних ділянок укладають договори з юридичною особою, яка визначена виконавцем послуг на вивезення побутових відходів, здійснюють оплату таких послуг та забезпечують роздільне збирання твердих побутових відходів.

Збирання та вивезення побутових відходів у межах певної території здійснюються  юридичною особою, яка уповноважена на це органом місцевого самоврядування на конкурсних засадах у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, спеціально обладнаними для цього транспортними засобами.

До джерел утворення побутових відходів стаття 1 даного Закону відносить об’єкти, на яких утворюються побутові відходи (житлові будинки, підприємства, установи, організації та земельні ділянки).

Товариство з обмеженою відповідальністю «К.П.О.Ф. «Комунальник» визначене виконавцем послуг з вивезення побутових відходів відповідно до Протоколу № 2 засідання конкурсної комісії з визначення виконавця послуг з вивезення побутових відходів з населених пунктів Вертіївської сільської ради від 12.11.2018 року; Рішення  виконавчого комітету Вертіївської сільської ради  від 15.11.2018 124  «Про визначення виконавця послуг з вивезення твердих побутових відходів з населених пунктів Вертіївської сільської ради»; 

Згідно з п.1 ч.3 ст. 20 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» споживач зобов'язаний: укласти договір на надання житлово-комунальних послуг, підготовлений виконавцем на основі типового договору.

До категорії споживачів вищевказаний Закон відносить фізичних і юридичних осіб, які отримують житлово-комунальні послуги.

Згідно Типових правил благоустрою території населеного пункту, які затверджені наказом Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства україни №310 від 27.11.2017, до порушень цих Правил відноситься відсутність у підприємств, установ, організацій, підприємців, громадян, які мають у власності або користуванні приміщення (будівлі, споруди), договору на вивезення побутових відходів, укладеного з з юридичною особою, яка визначена органом місцевого самоврядування виконавцем послуг з вивезення побутових відходів.

При виявленні фактів порушення Правил благоустрою уповноважені на те органи мають право складати протоколи, в яких фіксуватимуться дані порушення і на підставі яких буде відкриватись адміністративне провадження.

 Згідно зі ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення правил у сфері благоустрою населених пунктів тягне за собою накладення штрафу від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Тобто, відсутність договору на вивезення побутових відходів у фізичних осіб, юридичних осіб є порушенням Законів України «Про відходи», «Про житлово-комунальні послуги», «Про благоустрій населених пунктів» та Типових правил благоустрою території населеного пункту і тягне за собою адміністративну відповідальність.

 Прохання до підприємств, установ та організацій на території Вертіївської сільської ради Ніжиського району Чернігівської області, які ще не заключили договір на вивезення побутових відходів, звернутися до Товариства з обмеженою відповідальністю «К.П.О.Ф. «Комунальник» :

Телефон  097-775-59-24 (Олександр)

В разі неукладення договору, з 01.01.2019 року, щодо порушників будуть застосовані грошові стягнення, передбачені чинним законодавством України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь