A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Взаємодія у сфері торгівлі людьми

Дата: 21.02.2019 09:24
Кількість переглядів: 607

Чернігівський громадський комітет захисту прав людини реалізує проект «Впровадження  Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, в тому числі дітьми в громадах Чернігівської області», у рамках якого ініціював проведення робочої зустрічі Департаменту сім’ї, молоді та спорту, Чернігівського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з педагогічними працівниками закладів освіти, спеціалістами та фахівцями Вертіївської сільської ради 20 лютого 2019 року.

Фото без опису

Присутніх ознайомили про проблему торгівлі людьми, сприяння виконанню законодавства про протидію торгівлі людьми, виявлення та надання допомоги потерпілим особам.

Серед причин поширення торгівлі людьми в Україні є декілька основних чинників. По-перше, це скрутне матеріальне становище, неможливість отримати гідну роботу та заробітну плату на батьківщині, що змушує українців емігрувати  до країн Європи  в пошуках кращого життя. Не завжди наші громадяни їдуть працювати легально, погоджуються на сумнівні пропозиції. По-друге, сприяє розвитку торгівлі людьми і домашнє насильство. Воно спонукає шукати щастя і заробітку якомога далі від дому, але очікування не завжди справджуються.

Торгівля людьми, за оцінками експертів, за своїми наслідками посідає третє місце після нелегальної торгівлі зброєю та наркотиками та є другим за прибутковістю видом злочинної діяльності.

Найбільш дієвий спосіб боротьби з торгівлею людьми – попередження громадян шляхом роз’яснень з приводу безпечної міграції та легального працевлаштування в Україні та за кордоном, розповсюдження серед населення контактів установ та організацій, які займаються захистом громадян від насильства.

Присутні обговорили шляхи ознайомлення жителів громади з проблемою торгівлі людьми та визначили алгоритм дій в означених ситуаціях.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь