A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Відповідальне батьківство як робота!

Дата: 15.04.2019 16:02
Кількість переглядів: 556

Всі ми звикли розуміти, що такі поняття як батько і матір – це найголовніші люди в нашому житті. Ми знаємо, що для того, щоб бути гарними батьками, треба належним чином виконувати свої батьківські обовязки, любити і піклуватись про свою дитину. Але, на жаль, в нашомусу спільстві є люди, які не вважають за потрібне дарувати своїм дітям батьківське тепло, піклування, ласку, що призводить до того, що таке поняття як «сирітство» стає надзвичайно актуальним в наш час.

Фото без опису

Згідно з Законом України «Про охорону дитинства» визначено, що батьки або особи, які їх замінюють, зобов’язані виховувати дитину, піклуватися про її здоров’я, фізичний, духовний і моральний розвиток, навчання, створювати належні умови для розвитку її природних здібностей, поважати гідність дитини, готувати її до самостійного життя та праці.

Шановні батьки!!!

Звертаємось до вас, сподіваючись на розуміння. Разом із статусом батьківства ви набуваєте прав, обов’язків та несете відповідальність за розвиток та виховання своєї дитини.

Останнім часом політика нашої держави спрямовує громадян на підвищення народжуваності, підвищуючи виплати на кожну дитину, підтримуючи багатодітні сім’ї. Але треба в першу чергу розцінювати свої можливості і зрозуміти для самих себе, чи готові ви стати люблячими батьками та дарувати своїм дітям турботу й увагу.

З відповідальністю підходьте до вибору майбутнього партнера, з яким ви створюватимете сім’ю та виховуватимете спільних дітей, адже не можна нарікати свою ще не народжену дитину на проживання в складних життєвих обставинах, в сім’ї, якій вона не буде потрібна і весь час буде обмежена в певних потребах, що в свою чергу може нести загрозу її життю та здоров’ю.

За невиконання або неналежне виконання своїх обов’язків щодо виховання дітей батьки можуть бути притягнені до різних видів юридичної відповідальності (штраф, позбавлення батьківських прав, позбавлення волі).

Начальником служби у справах дітей, директором та фахівцем із соціальної роботи комунального закладу «Центру надання  соціальних послу» Вертіївської сільської ради проводяться перевірки цільового використання коштів по народженню дитини, за результатами яких, у разі нецільового їх використання, подаються пропозиції до управління соціального захисту населення Ніжинської РДА щодо припинення цих виплат конкретним родинам, перевірки умов проживання дітей в сім’ях, які опинилися в складних життєвих обставинах, сім’ях, де батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків.

Обов’язки батьків добре висвітлені в ст. 150 Сімейного кодексу України, згідно з якою батьки зобов’язані: виховувати дитину в дусі поваги до прав та свобод інших людей, любові до своєї сім’ї та родини, свого народу, своєї Батьківщини; піклуватися про здоров’я дитини, її фізичний, духовний та моральний розвиток; забезпечити здобуття дитиною повної загальної середньої освіти, готувати її до самостійного життя; поважати дитину.

Шановні жителі громади!

Якщо ви є свідками порушення прав дитини в сім’ї через зловживання батьками алкоголю, жорстокого поводження з дитиною, вчинення психологічного, фізичного насилля, нецільового використання соціальних виплат на дітей, звертайтеся до служби у справах дітей Вертіївської сільської ради с. Вертіївка вул. Миру, 126.

За інформацією служби у справах дітей Вертіївської сільської  ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь