A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Служба зайнятості – учасникам АТО. Справа для душі і можливість самореалізуватися

Дата: 23.04.2019 08:55
Кількість переглядів: 560

Три роки ніжинець Роман Хоменко служив за контрактом у Збройних Силах України.  Кілька ротацій служби на Донбасі в зоні АТО загартували юнака, привели до переоцінки життєвих цінностей. Додому повернувся тільки наприкінці 2017-го після демобілізації. І відразу ж зіткнувся із проблемою працевлаштування.

Надіючись швидше знайти своє місце у мирному житті, став на облік у Ніжинський центр зайнятості. Зрозумівши, що це не так посто, Роман розмірковував про можливість зайнятися підприємницькою діяльністю і створити лазертаг-клуб. Лазертаг – тактична гра із використанням високих технологій, яка полягає в «ураженні противника» лазерними променями. Проте, вона є абсолютно безпечною, бо безконтактна. Потрапляння в ціль під час гри фіксуються електронікою. Тому грати в неї можуть навіть діти, адже це розвага, новий різновид активного відпочинку, яка дає масу позитивних емоцій, можливість зняти стрес і зарядитися гарним настроєм.

Ознайомився із лазертагом Роман іще під час служби в армії. Тоді за власний кошт придбав свій перший тагер (пристрій для «стрільби» лазером). Тільки там  він використовував його не заради розваги, а для відпрацювання навичок прицільної стрільби. Згодом, будучи вже старшим солдатом, він навчав влучно «стріляти» ним молоде поповнення.  

Тож, армійський досвід йому знадобився й після демобілізації. Крім того, Роман самостійно пройшов онлайн-курс підприємництва на базі проекту «Прометеус». Та щоб започаткувати власну справу, потрібні були кошти, яких вчорашній боєць не мав. Тому, перебуваючи на обліку в центрі зайнятості, склав бізнес-план зі створення лазертаг-клубу (щоб отримати стартовий капітал) і успішно захистив його. Справа нова, досі в Ніжині не було ще такого. Врахувавши реалістичність бізнес-плану, його схвалили і юнак отримав допомогу по безробіттю одноразово для зайняття підприємницькою діяльністю.

За ці кошти молодий підприємець закупив необхідне обладнання, яке використовує не тільки для розваг (дні народження, корпоративи, дитячі свята), а й для навчання молоді під час військово-партіотичних зборів. Він налагодив тісну співпрацю з дитячими гуртками військово-патріотичного спрямування не тільки у Ніжині, а й по області. На базі Ніжинського туристичного центру заснував власний гурток (свого часу Роман закінчив Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя, де навчався на історичному факультеті). Ходячи зі школярами в походи по визначних місцях Ніжинщини, втілює свої дитячі мрії: подорожі, намети, багаття, ігри у «війну». Доводилося йому брати участь і в зборах територіальної оборони «Північна фортеця – 2018», де також використовувалися його тагери. 

За рік інтенсивної роботи про прибуток говорити поки що зарано. Дохід звичайно ж є, але і витрати немалі. Досить вартісні ремонти тагерів та іншого обладнання, проїзд до місць тренувань та зборів, тощо. Але про те


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь