A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Неповнолітня особа є власником об'єкту житлової нерухомості. Як сплачувати податки

Дата: 29.08.2019 16:48
Кількість переглядів: 496

У Головному управлінні ДФС у Чернігівській області нагадали громадянам про те, що фізичні особи у 2019 році повинні сплатити податок на нерухоме майно протягом 60 днів з моменту отримання податкового повідомлення – рішення, прийнятого контролюючим органом.

Слід відмітити, що відвідувачі Центру обслуговування платників у Чернігові все частіше звертаються з запитанням щодо порядку сплати податку на нерухоме майно, якщо власником (співвласником) об’єкту житлової нерухомості є неповнолітня особа.

Як пояснила заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Чернігівського управління Юлія Романенко, відповідно до ст. 6 Сімейного кодексу України від 10 січня 2002 року № 2947-III (із змінами та доповненнями), правовий статус дитини має особа до досягнення нею повноліття. Неповнолітньою вважається дитина у віці від чотирнадцяти до вісімнадцяти років.

Згідно з п. 99.2 cт. 99 Податкового кодексу України грошові зобов'язання неповнолітніх осіб виконуються їх батьками (усиновителями), опікунами (піклувальниками) до набуття неповнолітніми особами цивільної дієздатності в повному обсязі.

Також, батьки (усиновителі) неповнолітніх і неповнолітні у разі невиконання грошових зобов'язань неповнолітніх несуть солідарну майнову відповідальність за погашення грошових зобов'язань та/або податкового боргу.

Звертаємо увагу: у разі, якщо громадяни не отримали податкового повідомлення-рішення по податку на нерухоме майно, або ж якщо виникли запитання щодо розміру нарахованого податку, у випадку зміни власника нерухомості, права на пільги або виникнення необхідності уточнення сум податку, то слід звернутися до Центру обслуговування платників  за адресою: вул. Кирпоноса, 28, кабінет 13, телефони для довідок: 65-28-25, 65-28-06.

      

         Сектор комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь