A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Підсумки проведення Всеукраїнського профілактичного заходу «Урок»

Дата: 25.10.2019 09:16
Кількість переглядів: 591

На початку кожного навчального року в Україні проводиться Всеукраїнський профілактичний захід «Урок» з метою виявлення дітей, які не приступили до занять у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, вищих навчальних закладах І-ІІ рівня акредитації.

Фото без опису

Так на території Вертіївської ОТГ Всеукраїнський рейд  «Урок» тривав два місяці, з середини серпня по 18 жовтня, та був спрямований на стовідсоткове охоплення дітей шкільного віку начальним процесом. До даного заходу були задіяні служба у справах дітей Вертіївської сільської ради, представники органу опіки та піклування Вертіївської сільської ради та працівники ювенальної превенції Ніжинського ВП ГУНП в Чернігівській області.   

Під час  рейду «Урок» були обстежені умови проживання та виховання 25 сімей, в яких виховується 60 дітей. Це сім’ї, які перебувають у складних життєвих обставинах та сім’ї опікунів, піклувальників. Під час обстежень родин перевірено стан підготовки до навчання дітей, стан їх утримання та виховання. Виявлено, що не всі діти були готові до початку навчального року. З батьками дітей проведено профілактичну роботу з метою недопущення бездоглядності та безпритульності серед дітей, виконання батьківських обов’язків у здобутті дітьми повної загальної середньої освіти, необхідності підготовки  дітей до школи заздалегідь.

Також протягом серпня 2019 року службою у справах дітей  проведено благодійну акцію до 1 вересня «Готуємо дітей до школи разом» з метою надання дітям з сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, адресної допомоги в підготовці до нового навчального року та осінньо-зимового сезону. Допомогу отримали 41 дитина у вигляді наборів шкільного приладдя, одягу та взуття.

Підводячи підсумки, у Вертіївській ОТГ налічується 379 дітей шкільного віку, всі діти приступили до навчання. Заходи по охопленню всіх дітей навчанням, як вимагає чинне законодавство, триватимуть протягом усього навчального року, тому нагадуємо батькам дітей шкільного віку, що за ухилення від забезпечення необхідних умов навчання та виховання дітей передбачена відповідальність згідно статті 184 КУпАП.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь