A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

20 листопада відзначається День спільних дій в інтересах дітей – день прийняття Конвенції ООН про права дитини

Дата: 15.11.2019 16:51
Кількість переглядів: 743

Традиційно в Україні 20 листопада відзначається День спільних дій в інтересах дітей – день прийняття Конвенції ООН про права дитини.

Фото без опису

Україна ратифікувала названу Конвенцію ще у вересні 1991 року. Конвенція базується на чотирьох основних принципах: першочерговість інтересів дитини; забезпечення повноцінного життя та розвитку; залучення до громадського життя; відсутність дискримінації.

В цьому році відзначається 30-та річниця прийняття Конвенції ООН про права дитини.

З нагоди відзначення Дня спільній дій в інтересах дітей 13 листопада 2019 року начальником служби у справах дітей Вертіївської сільської ради спільно з фахівцем із соціальної роботи проведено заняття з елементами тренінгу з учнями 4-А, 4-Б класів Вертіївської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. М.П. Кирпоноса щодо прав та обов’язків дитини. Учні мали змогу ознайомитися з основним положенням Конвенції ООН про права дитини, набути навичок використання отриманих знань при вирішенні реальних життєвих ситуацій. Додатково була розповсюджена інформаційна продукція у вигляду пам’яток та буклетів.

Також 14 листопада 2019 року спільно зі старшим інспектором ювенальної превенції ВП ГУНП в Чернігівській області Наталією Шафрай організовано та проведено профілактичний рейд, з метою створення належних умов для забезпечення реалізації права кожної дитини на виховання в сім’ї, підтримки сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, та захисту прав дітей у таких сім’я. Відвідано сім’ї з дітьми, які опинились в складних життєвих обставинах та сім’ї опікунів, піклувальників. З батьками, особами, що їх замінюють проведені профілактичні бесіди, надано рекомендації, роз’яснені вимоги чинного законодавства щодо відповідальності за ухилення від виконання батьківських обов’язків з утримання, виховання, навчання та лікування дітей. Порушень прав та законних інтересів дітей не виявлено.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь