A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Щодо змін у ліцензуванні підакцизних товарів

Дата: 21.01.2020 08:58
Кількість переглядів: 404

В Управлінні контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДПС у Чернігівській області інформують про зміни в умовах отримання ліцензій.

Статтею 15 Законом України від 19 грудня 1995 року № 481-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» (далі - Закон                 № 481) встановлено виключний перелік документів, на підставі яких видається, зокрема ліцензія на право зберігання пального.

Законом України від 18 грудня 2019 року № 391-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування акцизного податку» внесено зміни, серед іншого до Закону № 481, якими встановлено, що суб’єкти господарювання, що здійснюють зберігання пального, яке не реалізовується іншим особам і використовується виключно для потреб власного споживання чи промислової переробки, копії документів передбачених ст. 15 цього Закону не подають. Такі суб'єкти господарювання у заяві зазначають про використання пального для потреб власного споживання чи переробки, загальну місткість резервуарів, що використовуються для зберігання пального, та їх фактичне місцезнаходження, а також фактичне місцезнаходження ємностей, що використовуються для зберігання пального. Зазначені зміни набрали чинності з 29 грудня 2019 року.

З метою однакового підходу до оформлення ліцензії на право зберігання пального на паперовому носії зразок заяви (додаток 1).

Крім цього, повідомляємо, що зразок заяви (додаток 2) на отримання ліцензії має виключно рекомендаційний характер.

Відповідно до Бюджетного кодексу України, з урахуванням змін, внесених Законом України від 14 листопада 2019 року № 294 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України», які набрали чинності з 01.01.2020 року до доходів загального фонду бюджетів міст Автономної Республіки Крим та обласного значення, міст Києва та Севастополя, районних бюджетів, бюджетів об’єднаних територіальних громад (ст. 64) та до доходів загального фонду бюджету Автономної Республіки Крим та обласних бюджетів (ст. 66) серед іншого належить плата за ліцензії на виробництво пального, на право оптової торгівлі пальним, на право роздрібної торгівлі пальним, на право зберігання пального, що зараховується до міських бюджетів міст Києва та Севастополя ліцензіатами за місцем здійснення діяльності; та плата за ліцензії на виробництво пального, на право оптової торгівлі пальним, на право роздрібної торгівлі пальним, на право зберігання пального, що зараховується до бюджету Автономної Республіки Крим та обласних бюджетів ліцензіатами за місцем здійснення діяльності.

Крім цього, згідно з ст.15 Закону № 481 плата за ліцензії зараховується до місцевих бюджетів.

Таким чином, заяви від суб’єктів господарювання, які надійшли у 2020 році з доданими платіжними документами, які підтверджують надходження плати за ліцензії на роздрібну торгівлю пальним або зберігання пального до державного бюджету суперечать нормам Бюджетного кодексу та Закону № 481.

Також наголошуємо, що інформація про зарахування надходжень до бюджету знаходиться на суб-сайті територіальних органів ДПС у Чернігівській області за посиланням https://ch.tax.gov.ua/byudjetni-rahunki/.                      

Додатково: зразки заповнення документів.

                     Сектор комунікацій Головного управління ДПС у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь