A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Громадянам, які не задекларували доходи минулого року, донараховано 5,6 млн грн податків і зборів

Дата: 28.01.2020 14:11
Кількість переглядів: 388

В управлінні податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДПС у Чернігівській області нагадують, що наразі триває кампанія декларування доходів громадян, отриманих протягом 2019 року.

Фахівці повідомили результати здійснення контрольно-перевірочних заходів у відношенні громадян області, які у 2019 році не подали у встановлений законодавством строк податкову декларацію про майновий стан та доходи та не задекларували свої доходи за попередній рік. За минулий рік Головним управлінням ДПС в області було донараховано 5,6 млн грн податку на доходи фізичних осіб та військового збору. 

Переважна більшість перевірок (61 відсоток), пов’язані з отриманням громадянами доходу у вигляді спадщини (дарування),  решта - перевірки доходу, отриманого платником податку як додаткове благо, доходу від операцій з інвестиційними активами та доходу отриманого від продажу  об'єктів рухомого  майна.

Звертаємо увагу, що у випадку, коли платник податків не подав декларацію, контролюючий орган приймає рішення про проведення перевірки та самостійно визначає суму податкового зобов’язання. Крім цього, вказане порушення тягне за собою накладення на платника штрафних санкцій в розмірі 25 відсотків суми визначеного податкового зобов’язання.

                            

                             Сектор комунікацій Головного управління ДПС у Чернігівській області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь