A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

До відома суб’єктів, що здійснюють господарську діяльність

Дата: 31.01.2020 16:10
Кількість переглядів: 447

Реалізація доручення Прем’єр-міністра України О.Гончарука від 22.01.20202313/0/1-20 щодо проведення з суб’єктами господарювання, що здійснюють діяльність у сфері торгівлі,

Фото без опису

тимчасового розміщування та організації харчування, роз’яснювальної роботи про неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин та інспекційних відвідувань передбачена у період з 20.01.2020 по 28.02.2020 і складається із 3-х етапів: інформаційної кампанії, підготовчої роботи до проведення інспекційної кампанії та інспекційної кампанії. Результати проведеної роботи стануть основою для планування та реалізації аналогічних заходів в інших ризикованих сферах господарювання.

Інформаційна кампанія. Тривалість 10 робочих днів (з 20.01.2020 по 31.01.2020). Відповідальність за якість, ефективність та повноту реалізації інформаційної кампанії покладається на керівників територіальних органів Держпраці. До проведення інформаційних заходів також долучаються органи Державної податкової служби, Пенсійного фонду, Державної служби зайнятості, Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, органи місцевого самоврядування та місцеві державні адміністрації.

Упродовж інформаційної кампанії інформаційними заходами у вигляді відвідувань роботодавців відповідно до пункту 28 Порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю має бути охоплено не менше 35 відсотків суб’єктів господарювання, які здійснюють господарську діяльність на території області у сфері торгівлі (оптова і роздрібна торгівля товарами і послугами), тимчасового розміщування та організації харчування. Кількість відвідувань роботодавців, проведена кожним інспектором праці, не може бути менше 250 упродовж всієї інформаційної кампанії. Крім інспекторів праці участь у інформаційних заходах мають приймати всі працівники територіального органу Держпраці, незалежно від сфери діяльності.

За результатами кожного відвідування роботодавців на підставі пункту 28 складається картка відвідування. Заповнені картки щодня передаються посадовій особі, уповноваженій керівником територіального органу на формування переліку суб’єктів господарювання для наступного планування інспекційної кампанії та координації дій інспекторів праці за посиланням https://forms.gle/kktHwC4kWpxyWVwWA. 

У разі встановлення випадків здійснення господарської діяльності без державної реєстрації суб’єкта господарювання або ознак такої діяльності уповноважена особа негайно інформує органи Державної податкової служби для вжиття відповідних заходів та Держпраці на електронну адресу satanina@dsp.gov.ua.

Всі заплановані та проведені заходи щодня висвітлюються на веб-сайті та у соціальних мережах, у засобах масової інформації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь