A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Малий та середній бізнес за рахунок сплати податків забезпечують половину надходжень до бюджетів територіальних громад Чернігівщини

Дата: 04.02.2020 14:31
Кількість переглядів: 411

У 2019 році до бюджетів усіх рівнів Чернігівської області суб’єктами господарювання середнього і малого бізнесу сплачено більше 5,5 млрд грн податків і зборів. У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомляють, що це становить 51 відс. від загальної суми надходжень минулого року

До державного бюджету представниками середнього бізнесу спрямовано майже 1,6 млрд грн податків і зборів (32 відс. доходів бюджету), малого бізнесу та мікропідприємництва – понад 1 млрд грн (майже 22 відс.).

До місцевих бюджетів усіх рівнів від суб’єктів середнього підприємництва надійшло 1,3 млрд грн (22,4 відс. загальної суми), від  малого бізнесу 1,5 млрд грн. (майже 26 відс.).  

Досить значні суми у складі доходів територіальних громад забезпечують підприємства середнього бізнесу у Срібнянському (65,6 відс. загальної суми від сплати податків), Ічнянському (48,5 відс.), НСіверському (45,8 відс.), Прилуцькому (40,2 відс.), Ріпкинському (37,9 відс.) та Носівському (36 відс.) районах. Для міст обласного значення характерний дещо менший вклад цієї категорії підприємств у доходну частину: від 12 до 14,4 відс. у  Прилуках, Ніжині та Чернігові, 23,5 відс. – у НовгородСіверському.

Суб’єкти малого бізнесу та мікропідприємництва забезпечують понад третину доходів місцевих бюджетів від сплати податків у Семенівському (близько 35 відс.), Сосницькому (38,5 відс.), Ніжинському (33,6 відс.), Менському (35 відс.), Городнянському (34 відс.)  районах. У містах обласного значення цією категорією платників найбільше сплачується податків у м.Чернігові – 29,5 відс. загальної суми податкових надходжень, у НовгородСіверському – понад 28 відс., дещо менше у Прилуках (22 відс.) та Ніжині (20 відс.).

 

                        Сектор комунікацій Головного управління ДПС у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь