Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Карантин не привід для вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі!

Дата: 25.03.2020 16:00
Кількість переглядів: 460

 

                                                                            Фото без опису

З метою запобігання та виявлення фактів домашнього насильства, насильства за ознакою статі в умовах карантинного режиму, забезпечення прав і свобод людини, Вертіївська сільська рада інформує, що в Україні  діє гаряча лінія для запобігання домашньому насильству, насильства за ознакою статі, насильства щодо дітей за номером  1547.

Також функціонує «гаряча лінія» безоплатної правової допомоги –           0-800-213-103

У Вертіївській об’єднаній територіальній громаді у разі виявлення домашнього насильства, насильства за ознакою статі можна звернутись за тел.: 68-1-07.

Нагадуємо:

Під домашнім насильством розуміється будь-яка дія фізичного, сексуального, психологічного або економічного насильства, а також погрози вчинення таких діянь.

Насильство за ознакою статі - діяння, спрямовані проти осіб через їхню стать, або поширені в суспільстві звичаї чи традиції (стереотипні уявлення про соціальні функції (становище, обов’язки тощо) жінок і чоловіків), або діяння, що стосуються переважно осіб певної статі чи зачіпають їх непропорційно, які завдають фізичної, сексуальної, психологічної або економічної шкоди чи страждань, включаючи погрози таких дій, у публічному або приватному житті;

У разі вчинення будь-якого виду домашнього насильства, насильства за ознакою статі постраждалі мають право звернутися із відповідною заявою (повідомленням) як до органів поліції за місцем свого проживання (перебування), так і до виконавчих комітетів сільських і селищних рад, органів опіки та піклування, навчальних закладів (якщо постраждалі — діти), установ охорони здоров’я. Аби отримати захист, достатньо звернутися до будь-якого з цих органів.

За вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування законодавством встановлено відповідальність у виді накладення штрафу від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин, або адміністративний арешт на строк до семи діб. А у разі вчинення тих самих дій особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за такі правопорушення передбачено відповідальність у виді штрафу від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб.

Кримінальна відповідальність при проявах домашнього наси


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь