A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Податкова служба області закликає до діяльності з дотриманням законодавства!

Дата: 23.06.2020 17:25
Кількість переглядів: 412

На період мораторію на проведення перевірок під час карантину, органам ДПС дозволено здійснювати контроль (в тому числі і фактичні перевірки) за обігом підакцизних товарів: алкогольні напої, тютюнові вироби та паливо.

Так, за три тижні червня 2020 року Головним управлінням ДПС у Чернігівській області проведено 49 фактичних перевірок за результатами яких, нараховано майже 1,1 млн грн штрафних фінансових санкцій.  Основні порушення, що були виявлені - це торгівля без ліцензій, недотримання мінімальних цін на алкогольні напої, відсутність кодування товару в РРО та незабезпечення його обліку.

Виявлені порушення свідчать про те, що більшість суб’єктів господарювання сприйняли карантин не як обмеження, а як дозвіл здійснювати діяльність з порушеннями, без застосування РРО. При цьому, до бюджетів місцевих громад не в повній мірі надходять податки і збори, зокрема від реалізації підакцизної групи товарів (в т.ч. палива).

Враховуючи викладене, звертаємо увагу громадськості щодо необхідності при придбанні товарів вимагати від продавців фіскальні чеки та перевіряти їх на справжність через вебсайт ДПС України (www.tax.gov.ua). Адже, невиданий фіскальний чек, це не лише тіньовий обіг продукції та отримання надприбутків недобросовісними ділками, а й несплата податків до бюджету, що призводить до нестачі коштів для ремонту доріг та інших потреб місцевих громад.

 

                        Сектор комунікацій Головного управління ДПС у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь