Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Маєте право на податкову знижку – подайте декларацію

Дата: 20.08.2020 11:47
Кількість переглядів: 371

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області нагадують, що декларацію можна подати за місцем своєї податкової адреси в один з таких способів:

- особисто або уповноваженою на це особою;

- надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення, але не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного строку подання декларації;

- засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги» (не пізніше закінчення останньої години дня, в якому спливає такий граничний строк).

Звертаємо увагу, що подання декларації в електронному вигляді – це зручний засіб взаємодії з контролюючим органом, що надає можливість скоротити часові витрати та отримати допомогу при заповненні декларації.

У приватній частині Електронного кабінету у розділі «Фізичним особам» функціонує підрозділ «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який надає можливість подати декларацію в електронному вигляді.

Нагадуємо, що обов’язок щодо подання декларації виникає у платників податків – фізичних осіб при отриманні протягом звітного (податкового) року доходів, з яких не було утримано податок:

- від особи, яка не є податковим агентом, крім випадків прямо передбачених Кодексом (п.п. 168.2.1 п. 168.2 ст. 168 Кодексу);

- у вигляді окремих видів оподатковуваних доходів (прибутків), що не підлягають оподаткуванню під час їх нарахування чи виплати податковими агентами, але не є звільненими від оподаткування (п.п. 168.1.3 п. 168.1 ст. 168 Кодексу);

- у вигляді іноземних доходів (п.п. п.п. 168.2.1 п. 168.2 ст. 168 Кодексу).

Слід зазначити, що несвоєчасне подання декларації є підставою для застосування до платника податків адміністративної та фінансової відповідальності.

З нормативно-правовою базою та прикладами заповнення податкових декларацій можна ознайомитися на офіційному вебпорталі ДПС у банері «Деклараційна кампанія 2020» (https://tax.gov.ua/deklaruvannya-dohodiv-gromadyan).

 

                        Сектор комунікацій Головного управління ДПС у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь