A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

ВЕРТІЇВСЬКА ОБ’ЄДНАНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА ВІДЗНАЧАЛА 73-Ю РІЧНИЦЮ ВИЗВОЛЕННЯ НІЖИНЩИНИ

Дата: 16.09.2016 16:53
Кількість переглядів: 803

   15 вересня - День визволення Ніжинщини від нацистських загарбників. Полита священною кров’ю земля Ніжинщини пам’ятатиме вічно тих, хто загинув у боях. Пройдуть роки, десятиліття, вік за віком прошумлять над землею, прийдуть нові покоління, але вічно будуть живі герої в пам’яті людській.

    Цього року Ніжинщина відзначає 73-ю річницю визволення від нацистської окупації. З нагоди вшанування цієї пам’ятної дати відбуваються різноманітні заходи. Вертіївська об’єднана громада теж провела низку заходів до Дня визволення Ніжинщини та села від нацистських загарбників.

       З 12 по 16 вересня у музеї імені М.П. Кирпоноса проходила тематична виставка та екскурсії присвячені 73-й річниці визволення.

         15 вересня, Вертіївська ЗОШ І-ІІІ ст. імені М.П. Кирпоноса розпочала відзначати День визволення з урочистої лінійки, на якій відбувся екскурс у минуле де згадали героїв-односельчан.

Фото без описуФото без опису         Крім того, у школі проходила виставка квітів на патріотичну тематику. Кожен клас представив цікаву композицію. Учні з глибоким розумінням теми підійшли до підготовки виставки.
Фото без описуФото без описуФото без опису        Також цього дня у Вертіївці відбувся традиційний спортивний забіг від Миколаївської церкви до музею ім. М.П. Кирпоноса теж присвячений Дню визволення села від нацистських загарбників. Учасниками забігу були учні Вертіївської школи, а також представник від сільської ради, спеціаліст з питань сім’ї, молоді та спорту, Бесараб С.А. Переможців забігу привітав сільський голова І.Г. Мороз та вручив грамоти.

Фото без опису

Фото без описуФото без опису16 вересня Вертіївка продовжила проведення урочистих заходів. О 13.00 годині відбулася поминальна панахида біля пам’ятника загиблим воїнам


Фото без описуФото без опису         Після панахиди жителі села та гості зібралися біля музею імені М.П. Кирпоноса, де відбувся урочистий мітинг-реквієм «Гула, стогнала і ревла земля…». На цей урочистий захід приїхали гості із Сумщини, родичі загиблого воїна-визволителя, Носаля Пилипа Яковича, який загинув під час визволення села Вертіївки. На урочистому мітингу згадували страшні сторінки з воєнного життя нашого села, згадували воїнів-визволителів, вшанували їх хвилиною мовчання. А наш чудовий аматорський колектив «Любисток» в пам’ять визволителів виконав прекрасні пісні, які до глибини душі зворушили кожного присутнього. Також виступало і підростаюче покоління – учні Вертіївської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. М.П. Кирпоноса. Вони взяли участь у покладанні квітів та вінків до пам’ятника загиблим воїнам-визволителям.

Фото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь