A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

На Чернігівщині рівень добровільної сплати податків перевищує 99 відсотків

Дата: 28.12.2020 10:12
Кількість переглядів: 322

Начальниця Головного управління ДПС у Чернігівській області Людмила Слотюк повідомляє, що платниками Чернігівщини за 11 місяців сплачено понад 15,3 млрд гривень податків, зборів та єдиного внеску.

Понад 10,6 млрд грн податків, зборів та обов’язкових платежів надійшло до бюджетів різних рівнів. Аналогічний показник минулого року перевищено на 802 млн гривень.

   До державного бюджету спрямовано майже 5 млрд грн. (понад 46 відс.).  Значна частина надходжень забезпечена від сплати податку на додану вартість – близько 2 млрд грн (40 відс.), податку на доходи фізичних осіб і військового збору – 1,5 млрд грн (понад 32 відс.), рентних платежів за користування природними ресурсами – 603 млн грн (12 відс.) та податку на прибуток – 635,8 млн грн (близько 13 відс.).

До місцевих бюджетів усіх рівнів платниками податків сплачено 5,7 млрд гривень. Факт минулого року перевищено на 424 млн грн. (8 відс.). Це відбулося в основному за рахунок збільшення сплати по бюджетоформуючих податках: податку на доходи фізичних осіб – на 9,3 відс. (+306,3 млн грн) та єдиному податку з підприємницької діяльності – на 6,6 відс. (+49 млн грн).

Людмила Слотюк підкреслила, що добровільна сплата до бюджетів усіх рівнів перевищує 99 відс. від загальної суми податків. За рахунок проведення контрольно-перевірочної роботи надійшло 18,2 млн грн, від стягнення податкового боргу – 59 млн гривень. 

Крім того, страхувальниками для перерахування до Пенсійного та інших фондів сплачено понад 4,6 млрд грн єдиного внеску на загальнодержавне обов’язкове соціальне страхування. Минулорічний рівень перевищено на 8 відс. (349,7 млн грн). 

 

     Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь