A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Чи всі мають право на допомогу по безробіттю?

Дата: 22.02.2021 13:58
Кількість переглядів: 680

Юрисконсульт Ніжинської міськрайонної філії Чернігівського обласного центру зайнятості Світлана Суханкіна роз’яснює:

Допомога по безробіттю надається громадянам України, які отримали офіційний статус безробітного. Під час карантину такий статус присвоюється особі з першого дня, коли подається заява. Виплата допомоги призначається також з першого дня реєстрації як безробітного.

Сума допомоги розраховується для кожного безробітного окремо. Звертається увага на страховий стаж особи, причину та дату звільнення з роботи, розмір зарплати за попереднім місцем роботи.

Сума мінімальної допомоги по безробіттю, яка виплачується застрахованим громадянам з урахуванням зарплати та страхового стажу,  становить 1 800 грн, а без урахування  – 1 000 грн (на період карантину); максимальний розмір допомоги по безробіттю  – 9 080 грн.

Загальна тривалість виплати допомоги по безробіттю не може перевищувати 360 календарних днів протягом двох років, а для осіб передпенсійного віку (за 2 роки до настання права на пенсію)  – 720 днів.

Безробітним (в тому числі особам передпенсійного віку), які звільнилися з попереднього місця роботи починаючи з 12.03.2020  за власним бажанням або за угодою сторін та стали на облік в ЦЗ, допомога по безробіттю призначається з першого дня реєстрації як безробітного. При цьому загальна тривалість виплати допомоги по безробіттю для таких осіб не може перевищувати 270 календарних днів.

Якщо молода людина має вік до 35 років і не має страхового стажу, тобто вперше шукає роботу, то їй буде призначена допомога по безробіттю у мінімальному розмірі (1 000 грн) строком на 180 календарних днів.

 

Якщо ж особа старша 35 років і не має страхового стажу, то, згідно з чинним законодавством, їй не може бути надано статус безробітного і, відповідно, призначено виплату допомоги по безробіттю.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь