A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Перевірити акцизну марку та пересвідчитись у легальності походження алкоголю можна самостійно

Дата: 26.05.2021 09:16
Кількість переглядів: 290

На вебпорталі ДПС можна перевірити марки акцизного податку для маркування алкогольних напоїв, тобто встановити легальність походження алкогольного напою. 

Марка для алкогольних напоїв повинна містити двомірний штрих-код швидкого реагування (далі – QR-код) та лінійний штрих-код (далі – штрих-код). Це передбачено пунктом 5 постанови Кабінету Міністрів України від 27.12.2010 № 1251, зі змінами внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 12.02.2020 № 97 «Про внесення змін до Положення про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів». 

Штрих-код містить інформацію про серію та номер марки. 

QR-код містить інформацію про серію та номер марки, реквізити покупця марки: для юридичних осіб – код згідно з ЄДРПОУ, для фізичних осіб – підприємців – код, який відображає реєстраційний номер облікової картки платника податків, та посилання на веб-ресурс для перевірки марки.

 

Перевірити акцизну марка можна за допомогою електронного сервісу «Пошук акцизної марки» - https://cabinet.tax.gov.ua/registers/mark. 

У разі неможливості зчитування QR-коду за суб’єктивними причинами (розірвано код, зам’ято тощо), інформацію можна перевірити в ручному режимі. Для цього:

  • На офіційному вебпорталі ДПС у розділі «Електронний кабінет» необхідно вибрати розділ «Реєстри» – «Пошук марки акцизного податку». 

  • У полі «Вид марки» обираємо  значення «Нового зразка» для марки, яка містить QR-коду (тобто нового зразка, що запроваджений з 01.05.2020). 

  • У полі «Серія марки» зазначаємо серію марки, яка складається з комбінації чотирьох великих літер англійського алфавіту. 

  • У полі «Номер марки» зазначаємо номер марки, який складається з шести цифр. 

  • Далі кнопка «Пошук». 

  • Після чого висвітлюється назва суб’єкта господарювання та його код ЄДРПОУ, якому було видано зазначену одиницю марки акцизного податку. 

                               

                                 Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь