A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Боротьба з нелегальною працею – справа спільна

Дата: 08.07.2021 17:13
Кількість переглядів: 242

Близько третини українців на сьогодні отимують зарплату "в конвертах". Болюче питання вже стільки років потребує вирішення.

Фото без опису

Незадекларовану працю умовно можна порівняти з вірусом, від якого потерпають усі: суспільство, наймані працівники та роботодавці. Бюджет недоотримує кошти, які, зокрема, потрібні на пенсії, зарплати, соціальні виплати. Працівники, які погоджуються на "компроміс", - неофіційну зайнятість, фактично, позбавляють себе надійного соціального захисту: права на нормований робочий день, безпечні умови праці, лікарняні та відпустку, гідне пенсійне забезпечення на старість. Від 1 липня 2021 року Мінекономіки посилило боротьбу з тіньовою зайнятістю. Йдеться про інспекційні перевірки, які проводитимуть спеціалісти Держпраці та Державної податкової служби з метою виявлення роботодавців, що використовують незадекларовану працю, та стимулювання їх до переходу до формальних трудових відносин.

Для обговорення даного питання до Ніжинської філії ЧОЦЗ прийшла в. начальника Ніжинської ОДПІ Лазарєва Тетяна Анатоліївна. Зустріч податківниці з директором філії Власенком Володимиром Васильвичем та фахівцями, які надають послуги роботодавцям завершилася розробленням угоди та плану спільних дій з даного питання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь