A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Дихаймо свіжим повітрям, а не димом від листя!

Дата: 26.10.2021 17:15
Кількість переглядів: 252

У час, коли мільйони фотографій у яскравих осінніх садах та  парках зроблені, виставлені до Фейсбуку і отримані сотні лайків…  Населені пункти вкриває пелена з диму від спалення цього осіннього антуражу.

З року в рік оголошення закликають людей не спалювати листя на своїх присадибних ділянках, а також на відкритій місцевості, де вогонь може поширитися на поля та лісові насадження.

Нагадаємо ще раз! Люди, спалювання листя є прямим порушенням низки норм чинного законодавства, що тягне за собою накладення адміністративних штрафів (для фізичних осіб від 340 до 1360 грн, для юридичних осіб від 850 до 1700 грн). Окрім того, паління сухостою може стати причиною пожежі. У такому випадку винуватець нестиме кримінальну відповідальність.

Усі ж знають, як це шкодить здоров’ю людей та екологічному стану середовища. При спалюванні осіннього листя разом із димом у повітря, а потім і у легені людини, потрапляють важкі метали та різноманітні  канцерогенні сполуки. Листя здебільшого тліє, а значить ми і наші діти щодня впродовж довгого часу вдихаємо отой дим, який щовечора стелеться по вулицям.

Прибране опале листя фахівці радять компостувати. Це не так складно в умовах сільської місцевості, а користь буде не лише у вигляді добрива на весну, а і просто дихатиметься легше і приємніше.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь