A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Одноразове добровільне декларування – унікальна можливість легалізувати доходи, з яких не були сплачені податки

Дата: 29.10.2021 16:10
Кількість переглядів: 207

Вперше громадянам України надано можливість легалізувати свої доходи, з яких раніше не були сплачені податки. З початку вересня стартувала кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування доходів.

Що потрібно знати з цього приводу пояснила начальниця Головного управління ДПС у Чернігівській області Людмила Слотюк представникам регіональних засобів масової інформації.

Держава надала громадянам можливість одноразово подати декларацію, задекларувати активи, з яких раніше не були сплачені податки, сплатити одноразовий збір і, таким чином, легалізувати свої доходи, - зазначила Людмила Слотюк.

Спеціальному декларуванню підлягають: валютні цінності, нерухоме майно (земельні ділянки, об’єкти житлової і нежитлової нерухомості), рухоме майно та інші об'єкти (частки (паї) у майні юридичних осіб, інші корпоративні права, майнові права, цінні папери тощо).

Не потребують подання декларації наступні активи:

1) об’єкти нерухомості, що розташовані в Україні:

- квартири, площею до 120 кв. м;

- будинки, площею до 240 кв. м;

- нежитлова нерухомість некомерційного призначення, площею до 60 кв. м.

2) земельні ділянки:

     - загальна площа яких не перевищує норми у межах безоплатної передачі (ст. 121 Земельного кодексу України);

3) один транспортний засіб особистого некомерційного використання (легковий автомобіль з об’ємом двигуна до 3000 куб. см та/або вартістю до 400 тис грн, мотоцикл об’ємом двигуна до 800 куб. см);

4) інші активи, сумарна вартість яких не перевищує 400 тисяч гривень станом на дату завершення періоду одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Людмила Слотюк звернула увагу, що одноразова декларація подається виключно декларантом в електронній формі через Електронний кабінет ДПС України. Консультацію з питань одноразового декларування громадяни можуть отримати у кожній з 22-х ДПІ області. Також на веб-порталі ДПС України та субсайті Головного управління ДПС у Чернігівській області розміщено банер «Одноразове добровільне декларування» (https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya), в якому зібрана вся актуальна інформація з даного питання. 

У Головному управлінні нагадали, що одноразове (спеціальне) добровільне декларування триватиме з 01 вересня 2021 року до 01 вересня 2022 року та передбачає сплату збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь