A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

День спільних дій в інтересах дітей

Дата: 19.11.2021 15:35
Кількість переглядів: 863

20 листопада в Україні відзначається День спільних дій в інтересах дітей – день прийняття Конвенції ООН про права дитини.

Україна ратифікувала названу Конвенцію ще у вересні 1991 року. Конвенція базується на чотирьох основних принципах: першочерговість інтересів дитини; забезпечення повноцінного життя та розвитку; залучення до громадського життя; відсутність дискримінації.

Відповідно до цього міжнародного документа, у громаді реалізується ряд заходів, що мають на меті покращення становища дитячого населення, зокрема, забезпечення права кожної дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, на сімейне виховання, а також зменшення числа дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

19 листопада з нагоди «Дня спільних дій в інтересах дітей» у приміщенні Вертіївської сільської ради проведено засідання круглого столу  на тему: «Захист прав та законних інтересів дітей».

У круглому  столі взяли участь: сільський голова Федір Лозян, заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Оксана Костюк, начальник служби у справах дітей Валентина Рева, начальник відділу соціального захисту населення Юлія Булах, в.о. директора КНП «Вертіївський ЦПМСД» Марина Тронь, фахівець з соціальної роботи Наталія Мороз, спеціаліст відділу освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту Ніна Мірошник.

Метою зустрічі стало об’єднання зусиль усіх відповідальних відділів за захист інтересів дітей на вирішення найбільш нагальних проблем дітей, обговорення їх становища та забезпечення дотримання державою їх прав. Усіма учасниками обговорювались актуальні питання соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, розвитку сімейних форм виховання, зменшення числа дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь