A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Як перевірити наявність податкового боргу

Дата: 22.11.2021 15:58
Кількість переглядів: 222

Головне управління ДПС у Чернігівській області звертає увагу платників податків на необхідність сплати податкових зобов’язань.

Станом на 01 січня 2021 року відповідно вимог законодавства податковими органами області було проведено списання (без подання заяви платником податків) податкового боргу (у тому числі штрафних санкцій і пені) платників податків, сукупний розмір якого за усіма податками і зборами не перевищував 3060 грн (включно), а це - 125 тисяч платників з загальною сумою боргу понад 31 млн гривень.

Але, вже з березня 2021 року, деякі громадяни знову почали накопичувати податковий борг. Станом на початок листопада по області нараховувалося 85 тисяч осіб з загальною сумою податкового боргу понад 20 млн гривень. В основному це борги зі сплати земельного податку та податку на нерухомість.

Нагадуємо, що відповідно до вимог Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-VI із змінами і доповненнями, сплата податків та зборів у встановлені Законом строки є обов’язком кожного платника податків. За несплату податків нараховуються пеня та штрафні санкції.

Крім того, якщо загальна сума боргу по платнику перевищує 3060 гривень, застосовується податкова застава, а стягнення податкового боргу здійснюється шляхом відкриття виконавчого провадження Державною виконавчою службою.

Головне управління ДПС у Чернігівській області закликає кожного платника перевірити себе на наявність податкового боргу та терміново сплатити його.

Переліки боржників ви можете знайти на офіційному сайті ДПС області https://tax.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/pereliki-/296361.html, для уточнення реквізитів для сплати надаємо контактні телефони ДПІ: https://ch.tax.gov.ua/dfs-u-regioni/golov-upr/teritorialni-organi/.

Оновлені переліки боржників направляються щомісяця до  територіальних громад, де також є можливість перевірити наявність у себе податкового боргу.

 

        Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX» 

        Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь