A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Обіг алкогольних напоїв та тютюнових виробів на постійному контролі у податківців

Дата: 09.12.2021 09:43
Кількість переглядів: 236

Відділом фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Чернігівській області з початку поточного року проведено 717 перевірок суб’єктів господарювання, що займаються роздрібною торгівлею підакцизних товарів (алкогольних напоїв, тютюнових виробів, пального) на території області.

За результатами проведених контрольно-перевірочних заходів до суб’єктів господарювання застосовано штрафних фінансових санкцій на загальну суму близько 19 млн гривень.

Більша частина нарахованих штрафних фінансових санкцій стосується обігу паливно-мастильних матеріалів. Серед порушень, найбільш розповсюджені: необладнання та/або відсутність реєстрації в Єдиному державному реєстрі витратомірів-лічильників та рівнемірів-лічильників рівня пального, не подання та несвоєчасне подання довідок про фактичні залишки пального на початок та кінець звітної доби, про добові фактичні обсяги отриманого та реалізованого пального  у розрізі кодів товарних підкатегорій.

В частині обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів суб’єкти господарювання найчастіше допускають порушення: реалізація вищевказаних товарів без відображення в чеку коду УКТЗЕД, без наявності супровідних документів та документів щодо походження товарів, реалізації алкогольних напоїв маркованих підробленими марками акцизного податку. Неодноразово були задокументовані факти реалізації тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка (тютюн для куріння кальяну), виробником якого зазначались країни Близького Сходу.

З метою недопущення вищевказаних порушень, в частині обігу алкогольних напоїв, тютюнових виробів, слід обов’язково при отриманні товару вимагати у постачальників супровідні документи на товар та документи на його походження, правильного змісту та форми.

 

          Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX» 

         Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь