A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, який встановлений на згадку про завершення 14 грудня 1986 року будівництва саркофагу над четвертим зруйнованим енергоблоком ЧАЕС.

Дата: 17.12.2021 10:18
Кількість переглядів: 337

  У цей день ми згадуємо тих, хто усвідомлено й мовчки жертовно віддав за нас своє життя у ядерному котлі. Попри величезну ціну, яку довелося заплатити, самі ліквідатори-чорнобильці нерідко називають 14 грудня святом.

У закладах освіти та культури Вертіївської  ТГ відбулися заходи з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. У Кукшинському закладі загальної середньої освіти  у 1-11 класах відбулися виховні години, виставки малюнків, інформаційні години.  Уроки звитяги «Вічно в пам’яті живі!», «День вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС» відбулися у 8 та 10 класах.  У Липоворізькій гімназії відбулася зустріч для учнів 5-9  з учасниками ліквідації аварії на ЧАЕС. Діти під керівництвом педагогів після перегляду документального фільму «Біль Чорнобиля» створили презентації «Чорнобильська катастрофа». Учні Великокошелівської початкової   школи переглянули  он-лайн виставку Національного музею «Чорнобиль»  у Києві, в класах пройшли уроки мужності.

На конференції «Не загасити вогонь памяті» для учнів старших класів у Вертіївській ЗОШ І-ІІІ ступенів імені М.П.Кирпоноса ділилися спогадами та враженнями  запрошені ліквідатори  Сидорець О.М. та Улянченко М.Л. На годинах спілкування звучали слова вдячності ліквідаторам. Діти привітали листівками учасників ліквідації аварії на ЧАЕС.

У бібліотеках закладів освіти та культури пройшли тематичні виставки «Стежками чорнобильського лиха», «Дзвони Чорнобиля».

До меморіального знаку ліквідаторам Чорнобильської катастрофи відбулося покладання квітів.

Пісенний вечір  «Журавлі печаль несли безмірну» у Кукшинський будинок культури організували учасники аматорського колективу «Червона калина». Вечори-спомини, зустрічі з учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, години пам’яті відбулися в сільських клубах Вертіївської ТГ.

vertiivka-osvita.cn.sch.in.ua 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь