A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Щодо використання РРО та ПРРО фізичними особами - підприємцями

Дата: 13.01.2022 12:25
Кількість переглядів: 221

Головне управління ДПС у Чернігівській області нагадує, що з 1 січня 2022 року підприємці другої, третьої та четвертої груп повинні встановити та використовувати реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій.

Обов’язок використовувати касові апарати не поширюється на платників єдиного податку першої групи, тобто тих, хто займається роздрібною торгівлею на ринках або надає послуги винятково населенню (згідно з переліком визначеним у Постанові КМУ від 23.08.2000 року №1336 (зі змінами та доповненнями)), і не використовує працю найманих людей.

Наголошуємо, що з метою уникнення втрат, у першу чергу суб’єктів малого та мікробізнесу (дрібних підприємців), відповідне програмне забезпечення надається ДПС суб’єктам господарювання безкоштовно. Завантажити програмне забезпечення можна за посиланням:  https://tax.gov.ua/baneriy/programni-rro.

За невикористання РРО та/або ПРРО для підприємців передбачений штраф. Для першого разу - це 100 відсотків вартості проданого товару чи наданих послуг. За кожне наступне порушення – 150 відсотків. До закінчення карантину перевірки проводитись не будуть, крім суб’єктів господарювання, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, а також СГ, що здійснюють реалізацію підакцизних товарів (алкогольні напої, тютюнові вироби, пальне).

 

        Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX» 

        Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь