A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

«А що третій празник – святе Водохреща…»

Дата: 19.01.2022 15:58
Кількість переглядів: 341

Цьогоріч масштабне святкування Водохреща у Вертіївській громаді відбувалося у селі Липів Ріг. Тутешній ставок добре відомий всім без винятку мешканцям нашої громади, жителям Ніжина та сусідніх сіл, адже влітку вони усі тут часто відпочивають. Але і взимку на водоймі облаштували місце для освячення та раді усім, хто прийшов розділити це радісне свято із нами. Сьогодні митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент провів тут святкове богослужіння та освячення води.

Уже стало традицією серед вірян усієї України здійснювати занурення у прохолодну січневу воду. Таким чином бажають очистити душу, оновитися та налаштуватися на світлі думки. Так і сьогодні чимало вірян з благословення митрополита занурилися у крижану воду.  Можна тільки захоплюватись сміливостю та відвагою відчайдухів, адже не кожен наважиться на таке за мінусової температури повітря! Пам’ятаймо найголовніше: Господня любов перш за все в наших серцях і  поширюється на всіх, хто має чисті помисли та робить благі діяння.

Тож нехай свята хрещенська вода змиє печалі і негаразди. Бажаємо усім залишатися чистими душею, здоровими тілом і сильними вірою. Будьте щасливі і кохані!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь