A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

День Конституції України

Дата: 28.06.2022 08:37
Кількість переглядів: 224

28 червня 1996 року о 9 год 18 хв після 24 годин праці (із них останні 14 - без будь-якої перерви) Верховна Рада ІІ скликання прийняла і ввела в дію Конституцію. З тих пір 28 червня державне свято – День Конституції України…

Цьогоріч будь-яке святкування здаватиметься чи то зайвим, чи то неправильним, чи то неактуальним. Не святковий настрій в українців, не святкові новини лунають, а статті Конституції читати боляче. Боляче, бо, читаючи рядки з головного Закону України, розуміємо, як війна їх перекреслила, забрала віру в слова, що там написані:

«Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава…».

 «Територія України в межах існуючого кордону є цілісною і недоторканною».

«Захист суверенітету і територіальної цілісності України, забезпечення її економічної та інформаційної безпеки є найважливішими функціями держави, справою всього Українського народу».

 

Але ж зараз наша Конституція стала для кожного ще ближчою та ріднішою. Відчувається гостра, життєво необхідна потреба захищати її, оберігати, щоб жодне слово з цієї маленької книжечки не було знецінене чи спаплюжене.

Тому це таки святковий день. Більш того – знаковий. Прийняття Конституції, тоді, у далекому 1996 році – був один з перших кроків, ще такої молодої  країни, до впевненої незалежності. Це було затвердження основних положень і правил, за якими вже тоді ми збиралися жити, розвиватися, зростати як європейська країна. І було з тих пір багато помилок і розчарувань, але було і багато досягнень, щирих приводів для радощів і гордості за свою країну.

Зараз ми не словом, а ділом доводимо всьому світові, що Україна - таки сильна, незалежна, міцна держава, яка протистоїть будь-яким посяганням на свободу її волі. Сьогодні треба за це боротися. І ми боремося. Усі як один. Усі, хто як може. Бо ми єдині у своєму бажанні: вистояти, перемогти і стати сильнішими.

І ми вистоїмо, і переможемо, і буде мир, і будуть щасливі люди, які живуть у вільній, правовій, незалежній державі, і буде справжнє свято!

 

З Днем Конституції України!

Слава Україні!

 

Сільський голова Вертіївської громади, Федір Лозян

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь