A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Понад 100 жителів області подали заяви на отримання мікрогранту

Дата: 27.07.2022 15:36
Кількість переглядів: 236

На Чернігівщині вже понад 100 громадян подали заяви на отримання мікрогранту на створення або розвиток власного бізнесу через портал «Дія». Виконавцями цієї державної програми є Мінекономіки, Ощадбанк і Державна служба зайнятості.

Підприємці, як майбутні, так і діючі, планують започаткувати або розвивати власну справу в сферах виготовлення корпусних меблів, палетів, бетону, іграшок з дерева і шкіри, напівфабрикатів тощо.

Нагадаємо, подати заяву на отримання мікрогранту разом з бізнес-планом щодо створення нового або розвитку діючого бізнесу можна на порталі Дія (https://diia.gov.ua/services/grant-na-vlasnu-spravu). АТ «Ощадбанк» проводить перевірку ділової репутації заявника. Отримавши позитивну оцінку, обласний центр зайнятості розглядає бізнес-план, після чого проводить із отримувачем онлайн-співбесіду. Рішення щодо надання коштів чи відхилення пропозицій ухвалює Державний центр зайнятості.

Основна умова отримання коштів – створення робочих місць. Саме від їхньої кількості залежить сума фінансової підтримки: у разі створення одного робочого місця – від 50 до 150 тис. грн., двох і більше робочих місць – до 250 тис. грн. Мікрогрант можна використати на придбання обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, орендну плату за нежитлове приміщення або лізинг обладнання (крім автомобілів, мотоциклів та інших транспортних засобів особистого користування).

Повернення коштів відбувається шляхом сплати податків і зборів, передусім за працевлаштованих осіб. У разі невиконання або неналежне виконання умов договору про надання мікрогранту заявник має повернути різницю або всю суму отриманих коштів.

Умови надання мікрогранту – за посиланням: https://bit.ly/3ohSjqA

Про найбільш поширені помилки при поданні документів читайте на сайті Державного центру зайнятості: https://is.gd/355RID 

Отримати консультацію щодо мікрогрантів можна за тел. (0462)44-90-29 або на нашому каналі онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

Крім того, щочетверга в онлайн-режимі Чернігівський обласний центр зайнятості проводить вебінари з цієї тематики. Детальніше читайте за посиланням: https://chg.dcz.gov.ua/novyna/do-uvagy-bazhayuchyh-otrymaty-mikrogrant-na-stvorennya-abo-rozvytok-vlasnogo-biznesu

Чернігівський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь