A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Настав час звільняти свою землю від окупантів!

Дата: 24.02.2023 12:08
Кількість переглядів: 114

При Міністерстві внутрішніх справ України формується 8 бригад «Гвардії Наступу».  Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. Вмотивовані українці можуть обрати одну.

Бригада «Азов»

Легендарний підрозділ, що під час російського вторгнення в Україну 2022 року став осередком оборони міста Маріуполь і героїчно утримував комбінат «Азовсталь».

«Азов» звільняв Маріуполь у червні 2014 року, брав участь у боях під Іловайськом, обороняв Маріуполь від кінця серпня 2014 року, здійснював наступ на Широкине в лютому 2015 року, виконував завдання в районі проведення АТО (пізніше ООС). Силами підрозділу проведено успішну Павлопіль-Широкінську операцію у 2015 році, виконано низку успішних бойових завдань у районі Світлодарської дуги.

Бригада «Спартан»

Від початку повномасштабної військової aгpecії рф проти України особовий склад військової частини дав гідну відсіч спробам противника прорватися до міста Харкова, брав участь в операції зі звільнення Малої Рогані, Циркунів та Кутузівки у взаємодії з підрозділами Збройних Сил України продовжує мужньо боронити місто Харків, Харківську та частину Луганської областей, утримує позиції в районі Торецька Донецької області. 

У ході боїв бригадою знищено значну кількість живої сили та військової техніки агресора, зокрема 4 танки противника на об’їзній дорозі під Харковом у перший день оборони та літак СУ-25, пілота якого затримали. Також ліквідували до 2-х рот живої сили росіян, знищили 2 ворожі танки, 8 БМП, 2 установки ЗУ-23-2, 22 одиниці автомобільної техніки та реактивну систему залпового вогню.

Бригада «Рубіж»

24 лютого 2022 року ротна тактична група бригади першою прийняла бій із російськими спецпризначенцями в районі аеропорту «Антонов» (смт Гостомель), що відіграло важливу роль в обороні столиці. Бійці бригади не дозволили окупантам розгорнути основні сили в безпосередній близькості до Києва. Тоді було знищено п’ять та пошкоджено один російський гелікоптер, а також знищено близько роти особового складу противника. 

Протягом березня 2022 року ротна тактична група бригади відзначилася в боях у районі населених пунктів Ірпінь, Гута-Межигірська та Мощун, завдавши відчутних втрат ворогу. Бійці брали участь у боях за Рубіжне. Воїни бригади стійко захищали Сєвєродонецьк, поки його не було зруйновано російською авіацією та артилерією. У ході бойових дій сили батальйонної тактичної групи бригади завдали значних втрат противнику: знищено понад 300 одиниць броньованої техніки, ліквідовано понад 1000 загарбників та поранено близько 1300 окупантів. 

Бригада «Червона калина»

Червона калина – це червоне полум’я наступу. Із перших днів повномасштабного вторгнення підрозділи військової частини зайняли визначені позиції з оборони столиці України та не допустили спроби прориву противника до Києва, розбили колону російської армії біля селища Бузова. 

З червня 2022 року підрозділи полку у складі зведеної батальйонної групи в оперативно-тактичному угрупуванні «Північ» оперативно-стратегічного угрупування військ «Хортиця» брали участь у бойових діях у населених пунктах Сєверодонецьк, Лисичанськ та Білогорівка Луганської області, Спірне та Верхньокам’янське Донецької області, проявляючи стійкість і рішучість, даючи гідну відсіч загарбникам. 

Бригада «Кара-Даг»

З моменту повномасштабного вторгнення особовий склад бригади розпочав виконання бойових завдань, вів оборонні дії в населених пунктах Мелітополь, Молочанськ, Токмак, Кам’янське, Мала Токмачка. Своєчасне прибуття підрозділів полку до району виконання бойових завдань 24-27 лютого 2022 року дало змогу зупинити наступ сил ворога на напрямках Василівка – Запоріжжя та Токмак – Оріхів. 26 лютого особовий склад взводного опорного пункту на південній околиці населеного пункту Молочанськ вступив у бій із силами росіян, внаслідок чого було знищено передовий дозор, 2 БТР з екіпажами та піхоту, сили окупантів були відкинуті на північну околицю міста. 

При спробі противника здійснити прорив через міст на південно-західній околиці міста Токмак знищено 3 танки противника. Завдяки застосуванню сучасних методів ведення бою особовим складом бригади за підтвердженою інформацією знищено 6 ворожих повітряних суден (4 літаки СУ-25, 2 гелікоптери К-52), 2 БПЛА, 1 ракета, а також броньовану техніку та живу силу противника. 

Кара за Крим, ось що значить Кара-Даг!

Це не мобілізація. МВС відбирає до бригад вмотивованих добровольців із хорошим станом здоров’я — такі основні вимоги. Набір військовослужбовців до нових бригад вже розпочався і триватиме орієнтовно до травня.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь