A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

ДЕНЬ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ

Дата: 01.06.2023 09:09
Кількість переглядів: 57

1 червня 2023 року в Україні відзначається День захисту дітей. Повномасштабна збройна агресія російської федерації проти України вже нанесла невиправний вплив на долю українських дітей. Зараз російські військові порушують основоположні права українських дітей, передбачені Конвенцією ООН про права дитини та будь-яким іншим міжнародним чи національним законодавством. Сьогодні кожна дитина, навіть якщо і не має тілесних чи психологічних уражень та ушкоджень, так чи інакше зазнала порушення її  прав: на особисте життя та захист від посягань на нього; на захист від усіх форм фізичного та психологічного насильства; на відпочинок і дозвілля, освіту та родину; на захист від усіх форм експлуатації, що завдають шкоди будь-якому аспекту добробуту дитини, захист від катувань та інших жорстоких, нелюдських або принижуючих гідність видів поводження чи покарання, а у багатьох випадках – права на батьків.

4 червня 2023 року – День вшанування памяті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України. Факти вбивств та поранень українських дітей, сексуального насилля над ними, їх депортації та примусового переміщення росією є свідченням геноциду українського народу через дітей та злочинів проти людяності. Це страшно і несправедливо, що є такий день в календарі. Та не маємо права забувати, але зобов’язані зупинити.

Україна робить усе можливе для того, щоб зберегти дітей та захистити їх права. Ми сьогодні повинні забезпечити психологічну, медичну та соціальну підтримку дітей, отримання ними освіти, виховання, але насамперед, – створити умови, в яких діти будуть  почуватися в безпеці. Їм надалі жити в цій країні – відбудовувати і розвивати її, тож створімо для цього міцне підгрунтя. Тоді будемо впевнені в кращому майбутньому не лише для себе, а й для прийдешніх поколінь.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь