A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

ВІЗИТ ІНОЗЕМНОГО ГОСТЯ ДО ВЕРТІЇВСЬКОЇ ГРОМАДИ

Дата: 22.09.2016 17:07
Кількість переглядів: 1040

Безперечно, серед усіх слов’янських народів самою гостинною є Україна. І 19 вересня 2016 року Вертіївська громада мала змогу вкотре це довести, адже саме в цей день вона зустрічала шановного гостя з Польщі. Це був експерт з місцевого самоврядування Проекту «Школа лідерів», працівник міської ради, начальник відділу суспільних комунікацій м. Бірунь, Пшемислав Мейор зі своїм перекладачем. Іноземних гостей в Україні прийнято зустрічати хлібом і сіллю, які виносять на вишитому рушникові. Хліб-сіль не випадкові атрибути при зустрічі гостей, бо вони символізують злагоду і достаток. 

Фото без описуФото без опису        Саме так Вертіївська сільська рада зустріла польського гостя. Дівчата у чудових українських національних костюмах вручили йому хліб-сіль на рушнику, а аматорський колектив «Любисток» зустрів своїм неперевершеним виконанням українських пісень.

Фото без описуФото без описуФото без опису

 І слід зазначити, що з перших хвилин перебування гостя у нашому селі помітно було, що він приємно вражений і захоплений такою теплою зустріччю та гостинністю. 

        Візит польського гостя був пов’язаний з реалізацією Проекту «Школа лідерів». Цей  Проект в Україні проходить за підтримки Фонду «Школа лідерів» (Варшава) та Фундації польсько-української співпраці ПАУСІ і співфінансується з коштів Польсько-канадської програми підтримки демократії, що фінансується в рамках програми польської співпраці для розвитку Міністерства закордонних справ РП і Уряду Канади. До участі у Проекті зголосилися об’єднані територіальні громади:

  • Чернігівська область: Кіптівська, Вертіївська, Деснянська;
  • Полтавська область: Омельницька, Пирятинська, Новоаврамівська, Покровсько-Багачанська;
  • Черкаська область: Мокрокалигірська, Білозірська, Єрківська.

         Учасники мали можливість ознайомитися з польською практикою залучення мешканців до прийняття рішень, провести діагностику та SWOT–аналіз своїх об’єднаних громад, а також здійснити перші кроки з опрацювання концепцій регламентів громад щодо консультацій з громадськістю. У навчанні взяли участь польські експерти Проекту: Адам Гжегзолка, директор організаційного бюро муніципалітету м. Варшава, Пшемислав Мейор, начальник відділу суспільних комунікацій м. Бірунь, Магдалена Чорницька, керівник політичної програми Фонду «Школа лідерів» (Варшава).

        Таким чином, польський експерт Проекту «Школа лідерів» під час візиту, мав на меті подивитися, як у нашій громаді втілюється в життя практика з громадським консультаціями, а також подивитися як вона розвивається та чого вже досягли з моменту створення Вертіївської об’єднаної громади.  В ході цієї зустрічі громада надала чітку та змістовну інформацію про громадські слухання, які відбулися за участі 184 жителів нашої громади. На цих слуханнях вивчали думку населення про будівництво спортивно-розважального комплексу на стадіоні села Вертіївка.

       Після офіційного спілкування та ознайомлення з відповідними документами, гостю з Польщі провели екскурсію по Вертіївці. Спочатку завітали до стаціонарного відділення для проживання одиноких непрацездатних громадян територіального центру Ніжинського районного управління соціального захисту населення, потім відвідали ДНЗ «Колосок», який справив враження на гостя гарно та правильно обладнаним приміщенням для дітей. Далі гостей чекали працівники музею імені Михайла Петровича Кирпоноса, щоб провести екскурсію, розповісти про ту частину історії та про героїв, які є невід’ємною частиною історії села Вертіївка. 

Фото без описуФото без описуНаступним був візит до школи, де польського гостя радо зустрів педагогічний колектив школи та учні. 

Фото без описуФото без описуКрім того сільський голова ще показав гостю нові дороги, майбутній ставок та сільський стадіон.

Фото без описуФото без опису

       Після цієї насиченої та цікавої екскурсії сільський голова Ігор Мороз та Пшемислав Мейор ділилися один з одним своїми планами та досвідом їх втілення.

        А на завершення візиту пан Пшемислав висловив своє щире захоплення Вертіївською громадою та змінами, які в ній відбуваються, а також те, що громада знаходиться на правильному шляху до процвітання. Побажав сили та наснаги у реалізації планів об’єднаної громади та добробуту кожній родині.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь