A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Вихованці ДНЗ "Колосок" готуються до Великодня

Дата: 15.04.2017 17:13
Кількість переглядів: 955

У Вертіївському дошкільному навчальному закладі «Колосок» Вертіївської сільської ради Ніжинського району напередодні Великодніх свят вихователь-методист Олена Передня надала методичні поради педагогам щодо залучення дітей до Великодніх народознавчих традицій, розкрила історичну важливість писанки, особливості елементів орнаменту, значення кольорів в ній.

Відбулась Великодня виставка дитячої та батьківської творчості з тем «Великодня писанка», «Писанка мого народу», «Розмалюю писанку, розмалюю…».

Вихователь Ірина Назаренко провела майстер-клас на тему «Розмалюю яєчко…», під час якого дала змогу дітям самостійно оздобити власну писанку та пасочку в доступній ігровій формі.

 За участі музичного керівника Інни Малаш та Ірини Назаренко пройшла розвага на тему «Великдень в гості завітав».

 Наталія Залозна організувала навчально-пізнавальну діяльність на тему «Великодні традиції в Україні» з використання творчих робіт випускників минулих та малювання «Розмалюю писанку, розмалюю…». Діти вчилися самостійно добирати Великодні страви у Великодній кошик.

Олена Передня та Валентина Салівон організували літературно-музичну розвага «Писанка-писаночка…» з проведенням народних Великодніх ігор із писанкою. Добірка зразків «Писанка, крапанка, дряпанка Чернігівщини» стала пізнавальним підґрунтям для дітей у зображувальній діяльності власних писанок – «Святкова писанка».

Дошкільний навчальний заклад тісно співпрацює з Вертіївською бібліотекою, діти беруть участь у народознавчих заходах. Вихователь старшої групи «Дзвіночок» Алла Андрушко провела екскурсію до бібліотеки на виставку «Що ми знаємо про писанку?», під час якої бібліотекарі Оксана Шарова та Валентина Федько розповіли про писанкарство та інші Великодні традиції рідного села Вертіївки.

Розвага «Десь недалечко – червоне яєчко», проведена музичним керівником Інною Малаш, пронизана прадавніми Великодніми звичаями і традиціями рідного краю.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь