A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

НАВЧАННЯ ДЛЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ

Дата: 14.12.2016 17:16
Кількість переглядів: 813

13 грудня 2016 року у стінах Вертіївської сільської ради відбувся семінар-навчання для виконавчого комітету Вертіївської об’єднаної територіальної громади  за галуззю знань, напрямом підготовки 1501 «Державне управління» (ПППК), організований Чернігівським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій.

         Із лекцією виступила Чабак Людмила Анатоліївна, учений секретар Центру, кандидат філософських наук.  Вона розповіла про можливості залучення коштів міжнародної технічної допомоги для розвитку об’єднаної територіальної громади. Зокрема йшлося про проекти, які можуть подавати органи місцевого самоврядування, громадські організації та заклади освіти і культури з метою розвитку певної галузі або на певні потреби. Ці проекти після їх затвердження фінансують донори.  Донорами можуть виступати:

- міжнародні фінансові організації;

- іноземні держави та міжнародні організації;

- юридичні та фізичні особи – нерезиденти.

Серед міжнародних фінансових організацій можна виділити такі:

  • Міжнародний валютний фонд;
  • Міжнародний банк реконструкцій та розвитку;
  • Міжнародна фінансова корпорація;
  • Міжнародна асоціація розвитку;
  • Світовий банк.Фото без опису

    Програма проходить досить серйозну перевірку, після розгляду спеціальною комісією програми, на неї виділяють кошти. Слід зазначити, що на даний час з’являється все більше громадських організацій, об’єднаних територіальних громад, а це породжує велику конкуренцію. Тому створення проекту вимагає точності та логічності оформлення, дотримання всіх правил його створення. Для нашої молодої громади це є дуже актуальним, адже створення та реалізація проектів піде на користь громаді та її мешканцям.

             Також виступив Пузан Ігор Борисович, заступник начальника управління землеустрою та охорони земель Головного управління Держгеокадастру в області. Він  провів конверсаторіум на тему «Управління земельними ресурсами в межах об’єднаної територіальної громади» та «Зміни в земельному законодавстві щодо реалізації права на землю та розпорядження землею».

               Ця інформація була особливо важлива  для спеціалістів - землевпорядників.  Наразі для людей актуальними залишаються питання щодо земельних паїв, їх оформлення, оренди. Часто виникають питання щодо невитребуваних та неуспадкованих паїв. Їх можна отримати лише шляхом аукціону.

              Частина земель сільської ради має бути виділена для учасників АТО.       Зараз їм виділяють 2 гектари землі для ведення особистого селянського господарства.  Ігор  Борисович привів досить багато прикладів з особистого досвіду, а також дав кілька практичних порад щодо деяких земельних питань.

                Подібні зустрічі – семінари є надзвичайно корисними. Наша Вертіївська громада ще молода і ми лиш набираємо обертів щодо її розбудови. Усім працівникам сільської ради пішла на користь ця зустріч, адже молоді спеціалісти потребують практичних знань, які набуваються із досвідом та за допомогою старших колег.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь