Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

«Це не ок» - «Ні!» Жодному насильству

Дата: 08.12.2023 14:15
Кількість переглядів: 172

«Це не ок» - саме таку назву має цьогорічна  інформаційна кампанія Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», яка проводиться з 25 листопада до 10 грудня.

       Сьогодні подолання домашнього насильства, жорстокого поводження, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок і чоловіків - це не справа кожного, а суспільна проблема. 

        Україна – вільна європейська держава, яка не толерує і не виправдовує домашнє насильство. Безпека в державі починається з безпеки вдома.

Ми маємо пам’ятати, що протидія домашньому насильству – це наш «невидимий фронт». Кожен громадянин та громадянка мають сприяти запобіганню проявам домашнього насильства. Суспільство повинно боротися з будь-якими проявами домашнього насильства.

Замовчування насильства призводить до його повторного вчинення – і досить часто ще в більш жорстокій формі. Толерувати і замовчувати домашнє насильство –  неприйнятно. Якщо особа зазнала насильства або насильство відбувається «тут і зараз» – необхідно звернутися до поліції. Також є служби підтримки постраждалих осіб, де їм нададуть всю необхідну допомогу та підтримку.  Важливо, що повідомити про випадки домашнього насильства можуть і свідки – наприклад, знайомі або сусіди. 

Домашнє насильство в умовах війни в Україні нікуди не зникло, а навпаки може лише загострюватися. Пов’язані з цим проблеми залишилися такі ж, які були і в мирний час. 

Повномасштабне вторгнення рф в Україну загострило чимало проблем українського суспільства: зменшення рівня доходів, втрата роботи, безробіття та втрата місця проживання. Таке соціальне напруження є каталізатором негараздів у родині, що може переростати (переходити) в насильство. 

Не замовчуйте, не відвертайтеся від тих, кому потрібна допомога. Адже домашнє насильство – це не норма, жодному насильству немає виправдання!  

Якщо ви стали свідками домашнього насильства – не будьте байдужими! Повідомляйте про це! Не мовчіть, повідомляйте на «102».

Пам’ятайте - нульова толерантність до домашнього насильства – важлива складова безпечного середовища!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь